Κάποια τα σχολιάσαμε στο Provocateur, κάποια άλλα τα προσπεράσαμε. Δεν έχει σημασία αυτό. Το θέμα είναι ότι ήρθε το τέλος της εβδομάδας και αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν στο μυαλό μας.

Δείτε τι μας έμαθε η εβδομάδα που φεύγει.

 

Σωτήρες υπάρχουν!

Τουλάχιστον σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου. Και φυσικά εννοούσε τον εαυτό του. Τέσσερα χρόνια πέρασαν από τότε που μπήκαμε -μας έβαλε- στο μνημόνιο, που έγιναν μνημόνια, κανείς δεν ξέρει πως θα βγούμε, αλλά ο ΓΑΠ τα βλέπει όλα καλά. Και είναι σίγουρος ότι οι ιστορικοί μια μέρα θα τον αποθεώσουν για αυτή του την κίνηση. Για τους Έλληνες πάλι δεν παίρνουμε όρκο.

 

Μια γιορτή σε… εμπόλεμη κατάσταση

Θα κοιτάνε οι ξένοι τις προετοιμασίες της αστυνομίας για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΠΑΟ και ΠΑΟΚ και θα νομίζουν ότι έχουμε εμφύλιο πόλεμο (ή ότι γίνεται κανένα πραξικόπημα). Δεν ξέρω τι κάνουν στις άλλες χώρες, για παράδειγμα στην Ισπανία όταν παίζει η Ρεάλ και η Μπάρτσα αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν διακόπτεται η κυκλοφορία στους δρόμους, ούτε γεμίζει η πόλη με 10.000 αστυνομικούς.

 

Στο τέλος δικαιωθήκαμε (και η γιορτή το ίδιο)!

Πάντως, παρά τους φόβους, στο τέλος -δηλαδή στην διάρκεια του τελικού- ζήσαμε μια πραγματική γιορτή. Ωραίο ποδόσφαιρο, οπαδοί και των δύο ομάδων και όλοι κύριοι (φίλαθλοι και παίκτες). Επιτέλους μια πραγματική γιορτή η αναμέτρηση Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ μέσα στο ΟΑΚΑ. Τώρα τι έγινε έξω από αυτό είναι άλλο θέμα. Ο τελικός Κυπέλλου πάντως θύμισε κάτι από Ευρώπη. Καιρός ήταν.  

 

Μετά το σεξ

Άλλοι θέλουν να κοιμούνται αμέσως, άλλοι να κάνουν τσιγάρο και άλλοι να γυρίζουν σπίτι τους. Παλιά όμως. Γιατί πλέον ο κόσμος βγάζει selfies και τις «ανεβάζει» στα social media. Το έχουμε κάψει εντελώς τελικά. Φωτιά θα πέσει να μας κάψει.

 

Μύρισε το Facebook τσίκνα

Βέβαια καλύτερες οι after sex selfies από αυτό που έγινε το Πάσχα στα ελληνικά social media. Δεν λέω, ωραίο είναι όταν περνάς καλά, να το δείχνεις. Άλλωστε για αυτό έχεις faacebook, twitter και instagram (μεταξύ μας τώρα, το ξέρουμε όλοι ότι δεν τα έχουμε για δουλειά). Αλλά βρε παιδί μου τι αρνάκι, σούβλες, συκωτάκια και κακό ήταν αυτό; Και όταν τα βλέπεις πρωί-πρωί που ξυπνάς για να πας στη δουλειά σε πιάνει και λίγο το στομάχι σου.

 

Πιο sexy πεθαίνεις

Ok, δεν την λες μεγάλο ταλέντο. Δεν την λες ηθοποιό για Όσκαρ. Αλλά τουλάχιστον η Jessica Alba όποτε αποφασίζει να εμφανιστεί στη μεγάλη οθόνη σε αφήνει άφωνο. Και σου αρέσει να τη χαζεύεις με τις ώρες. Δες το νέο trailer του «Sin City: A Dame to Kill for» για να νιώσεις.

 

Ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος που ανατέλλει… έδυσε

ΠΑΣΟΚ πάπαλα – εδώ και αρκετό καιρό θα μου πεις, και δεν θα έχεις άδικο. Τουλάχιστον αυτό άφησε να εννοηθεί ο πρόεδρος της παράταξης Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας πως μετά τις ευρωεκλογές στόχος του είναι όλες οι κεντροαριστερές δυνάμεις να απορροφηθούν από την Ελιά.

 

Τελικά από οργάνωση σκίζουμε

Τι κι αν είμαστε μια παρέα μόνο έξι ατόμων; Για ποτό να αποφασίσουμε να πάμε θα περάσει η φάση από τα χίλια κύματα και στο τέλος δεν θα τα βρούμε. Όπως και να το κάνεις η οργάνωση δεν είναι το δυνατό σημείο του Έλληνα. Εκτός κι αν έχει ματσάκι. Εκεί σκίζουμε. Πάνω-κάτω 25.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ ταξίδεψαν για τον τελικό από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και έκλεψαν τις εντυπώσεις. 
Αν ήταν να κανονίσουν για διακοπές, όχι οι 25.000 αλλά μόνο οι… 5, μάλλον θα είχε τελειώσει το καλοκαίρι και αυτοί ακόμα θα συζητούσαν. Αν θέλουμε τελικά όλα τα καταφέρνουμε. 

 

Τελικά οι Ελληνικές ομάδες χάνουν στο μπάσκετ

Για πρώτη φορά από την περίοδο 2007-08, η Ελλάδα δεν θα έχει εκπρόσωπο στο φετινό Final-Four, που θα γίνει στο Μιλάνο. Ναι, τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση και κάπως μας κακοφάνηκε. Γιατί και παλιότερα μπορεί να μην είχαμε τις υπερομάδες, όμως κουτσά-στραβά το «κλέβαμε» το εισιτήριο για το Final-Four. Μάλλον φέτος κάπου χάσαμε τη μυστική συνταγή. Κρίμα. 

 

Τύφλα να έχει η Ornella Muti

Ο λόγος για την κόρη της Naike Rivelli, η οποία μάλλον έχει βάλει στόχο να μπει στο βιβλίο Γκίνες ως η γκόμενα με τις πιο πολλές γυμνές φωτογραφίες. Την έχεις δει; Όχι; Χάνεις.

 

Το Πάσχα έφυγε…

Και ο Ελληνάρας επέστρεψε. Και άρχισε να κορνάρει, να βρίζει, να τσαμπουκαλεύεται και να πετάει την ατάκα «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;». Νομίζω ο άπλυτος κάφρος που ήσουν πάντα.

 

…Τα κιλά όμως έμειναν!

Ναι, αυτά δεν έμειναν στο χωριό, όπως θα ήθελαν οι περισσότεροι. Άντε τώρα, αγώνας δρόμου για να βγούμε στις παραλίες σε δύο μήνες. Θα αναστενάξουν τα γυμναστήρια.