Χωρίς να παρουσιάσει ακόμα ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, έχει κιόλας στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω της. Δικαίως. Είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές παρουσίες και προσωπικότητες σε έναν κόσμο, όπου η μουσική τείνει να βρίσκεται σε συνεχόμενο repeat με διαφορετικούς τίτλους και εναλλασσόμενους stars.

Μου είναι αδύνατον πλέον να φανταστώ τις νύχτες μου χωρίς τη φωνή της Banks. Παίζει κάθε βράδυ, ακριβώς πριν κοιμηθώ και είναι κάτι παραπάνω από ιδανικό end of the day. Έφτιαξα ειδική playlist μόνο με τα δικά της κομμάτια, μόνο με τα δικά της covers. Είναι ένα από τα λίγα happy places αυτή την περίοδο.

Αλίμονο όμως εάν την είχα ξεχωρίσει μόνο εγώ. Βρίσκει την αναγνώριση που της αξίζει, παρόλο που δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο των μαζικών airplays και πωλήσεων. Όλοι όμως διακρίνονται από την αχόρταγη ανυπομονησία για ό,τι έχει να παρουσιάσει στο μέλλον. Ανήκει στην κατηγορία Artists Under the Spotify Spotlight for 2014, New Artists for 2014 στα iTunes, 2014 Acts To Watch στο Shazam, ενώ το BBC και το MTV την έχρισαν υποψήφια σε αντίστοιχα βραβεία τους. Δε μπορεί, είναι απίθανο τόσοι άνθρωποι να κάνουν λάθος. Όχι μόνο κάτι έχουν δει σε εκείνη, αλλά έχουν νιώσει τη φλέβα χρυσού που κρύβεται στη μουσική της.

Στη μουσική που ήταν διέξοδος όταν σαν έφηβη ακόμα, οι γονείς της άρχισαν να έχουν έντονους και συχνούς τσακωμούς, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο διαζύγιο. Όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει η Jillian (όπως την φωνάζουν οι κοντινοί της άνθρωποι), όταν διανύεις αυτή την περίοδο της ζωής σου, δύσκολα έχεις τον τρόπο να κυκλοφορήσεις κάποια πράγματα μέσα στο μυαλό σου, πόσο μάλλον να αντιμετωπίσεις κάτι τόσο ανατρεπτικό στα πλαίσια της οικογενειακής σου ασφάλειας. Ένιωθε μόνη της, δεν είχε σε ποιον να μιλήσει, πώς να εκφράσει τα συναισθήματά της κι έτσι στα 15 της, χάρη σε εάν keyboard που της έκαναν δώρο, ξεκίνησε και έμαθε μόνη της πιάνο.

Στην αρχή τα κομμάτια της τα ανέβαζε σε έναν private Soundcloud λογαριασμό και λίγους μήνες μετά το πρώτο της upload, το Billboard υποστήριξε πως η Banks διακρίνεται ως σαγηνευτική στιχουργός με τραγούδια που μπορούν να σε εθίσουν. Άδικο κανένα δεν είχαν. Το πρώτο της single κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2013, την λες και newbie επομένως, δεν έχει χρόνια στο κουρμπέτι, αλλά είναι και μπορεί να γίνει ακόμα περισσότερο ανατρεπτικά αξιόλογη. Στη μέχρι τώρα δισκογραφική της πορεία, συμπεριλαμβάνονται δύο EP (extended plays). Το «Fall Over» και το «London», ενώ το πρώτο της studio album «Goddess» αναμένεται να φτάσει στα χέρια μας το Νοέμβριο του 2014 (μοιάζει βασανιστικά μακριά).

Με τα social media δεν το πολυέχει θέλω να σου πω. Η ομάδα της είναι εκείνη που διαχειρίζεται twitter account και facebook fan page, αλλά κάτι που με εντυπωσίασε όταν το παρατήρησα και που για να είμαι ειλικρινής, σκέφτηκα εν πρώτοις πως ήταν fake, είναι το γεγονός πως έχει δώσει δημοσίως τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου. Έτσι απλά, σα να γνωρίστηκε με όλους χθες το βράδυ και θέλει να κρατήσει την επαφή ζωντανή. Μάλιστα, όπως λέει η Banks σε δηλώσεις της, δεν έχει λάβει ουδέποτε κάποιο ενοχλητικό μήνυμα, θαυμαστές μόνο που ήθελαν να της μεταφέρουν πόσα σημαίνει για εκείνους η μουσική που η ίδια δημιουργεί. Τελευταίο update πάντως, την θέλει να κρατά την διαχείριση του instagram λογαριασμού της.

 

Μερικές φορές είναι αλήθεια πως όταν έχεις τόσο υψηλές προσδοκίες, συχνά αυτές ρίχνονται στα Τάρταρα, γιατί κάποιος καλλιτέχνης αποφασίζει να ακολουθήσει διαφορετική γραμμή από αυτήν που εσύ είχες σκεφτεί όταν τον πρωτοάκουγες. Θέλω να πιστεύω και ελπίζω πως δεν θα φτάσω στο σημείο να ξενερώσω με την Banks. Θα ήταν κρίμα, άδικο και όποιο άλλο επίθετο κολλάει για ένα τέτοιο κατάφωρο πιθανό χτύπημα της μοίρας. Ευελπιστώ να διατηρήσει τα R&B και alternative vibes της, τα black & white μουσικά της βίντεο και ό,τι άλλο την κάνει αυτό που είναι σήμερα. Χωρίς εξτρεμιστικές συμπεριφορές, χωρίς δηθενιές, μόνο με την αυθεντικότητα που έχει επιδείξει έως τώρα.

Αν θέλεις την άποψή μου, άκουσε πρώτα τα τρία δικά μου αγαπημένα: 1. Brain, 2. Warm Water και 3. (το εκπληκτικό cover της Aaliyah) Are You That Somebody.