Paul Weller – Brand New Toy

(από το άλμπουμ “More Modern Classics”, 2/6/2014)

Μετά από περίπου 15 χρόνια αναμονής ο Weller βγάζει μία τριπλή best of συλλογή που μέσα σε αυτή υπάρχουν και 2 νέα κομμάτια. Και μία που αποφάσισε να κυκλοφορήσει το ένα από αυτά («Brand New Toy») το προηγούμενο Σάββατο στην Record Store Day, και άλλη μία που το μετάνιωσε. Ο λόγος, τα πολλά μηνύματα που έλαβε ο Weller στα οποία εξέφραζαν την απογοήτευση και τον θυμό αρκετών που δεν βρήκαν ούτε μια από τις 750 κόπιες που ήταν να κυκλοφορήσει το συλλεκτικό επτάιντσο παρά μονό στο ebay, σε πανάκριβες τιμές και μάλιστα μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του (το ίδιο συνέβη και με το νέο single του Jack White). Το αποτέλεσμα ήταν μια οργιώδης  ανακοίνωση από πλευρά του βρετανού τραγουδιστή που δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ξανασυμμετάσχει στο μέλλον σε Record Store Day και παρακινεί και άλλους να μην συμμετάσχουν.  

 

Margot & The Nuclear So & So’s – Long Legged Blonde Memphis

(από το άλμπουμ “Slingshot To Heaven”, 22/4/2014)

Πέμπτο άλμπουμ και 10 χρόνια ύπαρξης για τον Richard Edwards και την μπάντα από την Ιντιάνα που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Edwards είναι και το πιο προσωπικό τους. Φολκίζουσα ποπ που όμως από κάποιο σημείο και μετά των κομματιών αρχίζει να κουράζει, κυρίως λόγω των κατά σειρά αργών κομματιών. Προτού όμως φτάσεις εκεί, έχεις ήδη τικάρει στα φετινά αγαπημένα σου το «Long Legged Blonde Memphis».

 

Craft Spells – Breaking The Angle Against The Tide

(από το άλμπουμ “Nausea”, 10/6/2014)

Dream pop μελωδίες που θυμίζουν Wild Nothing, Washed Out και Radio Dept και ένα δεύτερο άλμπουμ για την τετράδα από την Καλιφόρνια που μετά από μια τετράχρονη παύση επανέρχονται αλλάζοντας, σύμφωνα με τα λεγόμενα και του Justin Vallesteros, τον ήχο τους βάζοντας το πιάνο και τις reverb μελωδικές κιθάρες σε προτεραιότητα. Εν αναμονή.

 

Courtney Barnett – Anonymous Club

(από το διπλό EP “A Sea Of Split Peas”, 15/10/2013)

Μια συλλογή των δύο πρώτων της ep κυκλοφορεί η 24χρονη Αυστραλέζα τραγουδοποιός που αρχίζει να κάνει ένα hype γύρω από το όνομα της, την μουσική και τους στίχους της. Και κυρίως με το τελευταίο, μιας και η Courtney, πέρα από μια όμορφη φωνή ξέρει να γράφει καλά και αυτό είναι και το κύριο στοιχείο στα τραγούδια της (άκου επίσης, «Avant Gardener», «History Eraser»). Ημι-βιωματικές ιστορίες που σε κάνουν να τις ακούσεις ξανά και ξανά.

 

Wolf Alice – Moaning Lisa Smile

(από το EP “Creature Songs”, 26/5/2014)

Πάντα με μια υπερβολή που με διακρίνει μπορώ να πω ότι οι Wolf Alice είναι αυτή την στιγμή μια από τις πιο ανερχόμενες μπάντες στην Μεγάλη Βρετανία.  H τεραστία ευκολία που έχει να συνδυάζει το ξεχασμένο grunge με indie-pop και lo-fi στοιχεία και η φωνή της Ellie Rowsell, που στο άκουσμα της σου έρχονται στο μυαλό οι Hole και οι Elastica, σε κάνουν να μην θες να σταματήσεις να τους ακούς. Νέο EP λοιπόν και ευελπιστούμε γρήγορα και σε ένα άλμπουμ.

https://www.youtube.com/watch?v=RO_7qZurbEc