Ήταν Απρίλιος του 2011 όταν έκανε πρεμιέρα στο HBO και αμέσως κατάφερε να μας καθηλώσει. Και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μετατράπηκε στη νέα απόλυτη μανία του πλανήτη, αποκτώντας εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον πλανήτη.

Το «Game of Thrones» κατάφερε να γίνει η αγαπημένη μας σειρά χάρη στην εντυπωσιακή σκηνοθεσία, τα επικά σκηνικά, τη γρήγορη πλοκή, τις ωραίες ερμηνείες, τις ωμές σκηνές βίας και έρωτα, και τις καυτές παρουσίες. Και φυσικά οι σοκαριστικές σκηνές. Από την αρχή οι David Benioff, D.B. Weiss και φυσικά ο συγγραφέας George R.R. Martin μας έδειξαν τις άγριες και προκλητικές διαθέσεις τους.

Διαθέσεις που δεν έχουν αλλάξει έως σήμερα, που βρισκόμαστε στις αρχές του 4ου κύκλου. Ενός κύκλου που θέλει να εντυπωσιάσει, αλλά και να προκαλέσει ακόμα περισσότερο. Κάτι που φάνηκε και την Κυριακή στο 3ο επεισόδιο «Breaker of Chains», εκεί όπου ο Jaime Lannister δεν διστάζει να (σχεδόν) βιάσει την αδερφή-ερωμένη του Cersei, δίπλα στο πτώμα του δολοφονημένου γιου τους και βασιλιά Joffrey!

https://www.youtube.com/watch?v=uCDWcnCuLOM

 

Ένα επεισόδιο που ενόχλησε πολλούς, καθώς το βρήκαν χοντροκομμένο. Και τα mail διαμαρτυρίας έπεσαν σαν καταιγίδα τόσο στο HBO, όσο και στον Martin. Ο τελευταίος βέβαια δεν δίστασε να απαντήσει γράφοντας στο blog του: «Από την αρχή ο στόχος της σκηνής ήταν για να προκαλέσει. Απλά μετανιώνω αν ενόχλησε κάποιους ανθρώπους για λάθος λόγους» και συμπλήρωσε:  «Η αλήθεια είναι πως η δυναμική της σκηνής, αλλά της σχέσης ανάμεσα στα δύο αδέρφια είναι πολύ διαφορετική ανάμεσα στο βιβλίο και στο σήριαλ του HBO».

Διαβάστε ακόμα – Tyrion Lannister: O νάνος που αγαπάμε σε 23 ατάκες

Πάντως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το «GoT» σοκάρει τους τηλεθεατές και τους θαυμαστές του. Ουκ ολίγες φορές τα τελευταία 3,5 χρόνια σκηνές της σειράς μας έχουν αφήσει άφωνους.

Δες μια λίστα με άγριες διαθέσεις…

Η ελεύθερη πτώση του Bran Stark

 

Το χρυσό στέμμα του Viserys Targaryen

 

Ο αποκεφαλισμός του Ned Stark

 

Το κομμένο χέρι του Jaime Lannister

https://www.youtube.com/watch?v=NCW3RdUiYYQ

 

Ο ματωμένος γάμος

https://www.youtube.com/watch?v=v6epgkCKNFE

 

O Joffrey και τα μαθήματα τοξοβολίας

 

Η… ενηλικίωση της Arya Stark

 

Η δολοφονία του Ser Rodrik

https://www.youtube.com/watch?v=YYMThpIkp6g

 

Φυσικά και δεν είναι μόνο αυτές οι σκηνές, καθώς άνετα μια θέση στη λίστα διεκδικούν τα σαδομαζοχιστικά «παιχνίδια» του Joffrey με τις ιερόδουλες που του έστειλε ο Tyrion, η γέννηση του σατανικού μωρού της Melisandre, τα καμένα σώματα των «παιδιών Stark» που άφησε πίσω του ο Theon, αλλά και τα βασανιστήρια που του έκανε μετά ο μπάσταρδος γιος του Roose Bolton.

Όχι, η δολοφονία του Joffrey δεν είναι στη λίστα μας. Κατά πρώτον επειδή την περιμέναμε πως και πως, και κατά δεύτερον γιατί θα μπορούσε να είναι πολύ πιο σοκαριστική. Ντροπή George R.R. Martin, ντροπή.