Καθησυχαστικοί οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον κοροναϊό

Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Καθησυχαστικοί οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον κοροναϊό

Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.


Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας για τη διασπορά του κοροναϊού mers στη χώρα μας, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, συγχαίροντας το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οποίο, όπως είπε, από τι στιγμή του εντοπισμού του κρούσματος «αντέδρασε σε πρώτο χρόνο» για να αποκλειστεί πιθανή διαφυγή και άλλου περιστατικού.

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται και οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων, τόσο του οδηγού ταξί που μετέφερε τον ασθενή, όσο και αυτών που ήρθαν σε επαφή με τον 69χρονο, είναι αρνητικά. Παράλληλα, η επιστημονική κοινότητα και οι λοιμωξιολόγοι του Κέντρου καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για τη θεραπεία του 69χρονου ασθενούς που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Για τον τρόπο χειρισμού του κρούσματος mers και την άμεση κινητοποίηση όλων των αρμοδίων υπηρεσιών, το ΚΕΕΛΠΝΟ πήρε τα εύσημα και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Από την πρώτη στιγμή, το Κέντρο ήταν σε συνεχή επαφή με τον Οργανισμό, ενώ πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του ΠΟΥ, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης & Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, το ΚΕΕΛΠΝΟ προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ιχνηλάτηση και παρακολούθηση των επαφών του ασθενούς, για την κινητοποίηση και τον συντονισμό της επιστημονικής κοινότητας, αλλά και την ενημέρωση των διεθνών επιστημονικών δικτύων επιτήρησης για το περιστατικό και τα ληφθέντα μέτρα αντιμετώπισης αυτού, καθώς και πρόληψης και ελέγχου διασποράς της νόσου για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο newpost.gr.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα