Κι ενώ οι επιτελείς του Ποταμιού είχαν συμφωνήσει σε όλα με τους αντίστοιχους της εκπομπής του «Ενικού», εν τούτοις, ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν θα πάει τελικά καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Το θέμα πρόεκυψε εξαιτίας της συμμετοχής δημοσιογράφων στο πάνελ της εκπομπής. Σύμφωνα με το Ποτάμι, «είχαμε συμφωνήσει με την πρόταση του Νίκου Χατζηνικολάου για μία συνέντευξη, με τους ίδιους όρους με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις άλλων πολιτικών αρχηγών στην ίδια εκπομπή (του Αλέξη Τσίπρα στις 14.10.2013, του Πάνου Καμμένου στις 28.10.2013 και του Δημήτρη Κουτσούμπα στις 3.2.2014). Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι πολιτικοί αρχηγοί απαντούσαν στα ερωτήματα του Νίκου Χατζηνικολάου και του κοινού που είχε προσκληθεί στην εκπομπή. Σήμερα, υπήρξε αιφνιδιαστικά μια νέα πρόταση από την πλευρά των συνεργατών του Νίκου Χατζηνικολάου: ο Σταύρος Θεοδωράκης να δεχτεί ερωτήσεις από πάνελ δημοσιογράφων που θα επέλεγε η εκπομπή και όχι μόνο από το κοινό όπως συνέβη με όλους τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Τους εξηγήσαμε ότι αυτού του τύπου η συνέντευξη παραπέμπει στα ντιμπέιτ που ήδη έχουμε προτείνει. Ντιμπέιτ με πολιτικούς αρχηγούς, διακαναλικά, στα οποία θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι από διαφορετικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και όχι ντιμπέιτ του ενός, κατ εξαίρεση, από μια εκπομπή, ενός μόνο καναλιού».

Το ερώτημα βέβαια παραμένει… Τι έχει να φοβηθεί από 10 ερωτήσεις παραπάνω, ένας άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά το τηλεοπτικό παιχνίδι;