Θυμάστε τη σκηνή από το Back to the Future, όπου Marty προσπαθεί να παίξει την κιθάρα του μπροστά από το γιγάντιο ηχείο και ο ήχος τον εκτοξεύει μακριά; Αυτό ακριβώς θα κάνει και το Rockford Fosgate Mini Soundlab αν βρεθείτε κοντά του.

Η Rockford Fosgate δημιούργησε ένα «μίνι Soundlab» υψηλής απόδοσης σε ένα demo όχημα (Ford Transit Connect 2012). Το «μίνι Soundlab» διαθέτει ένα ακουστικό θάλαμο 3.600 Watt με 12 ηχεία, συμπεριλαμβανομένων έξι Punch subwoofers 15 ιντσών, και δίνει την ευκαιρία σε όσους τολμήσουν να γνωρίσουν τη δυναμική σειρά ηχείων PUNCH της Rockford Fosgate για τον εξοπλισμό ήχου του αυτοκινήτου.

Η κατασκευή του «μίνι Soundlab» διήρκεσε 2 μήνες. Το τριμελές πλήρωμα δημιουργίας του με επικεφαλής τον Mark Lowe, εργάστηκε πολλές ημέρες και περισσότερες… νύχτες κατά τη διάρκεια της εκτεταμένης περιόδου των 60 ημερών.«Αυτό δεν είναι ένα τυπικό demo όχημα», δηλώνει ο Mark Lowe και προσθέτει: «Σχεδιάσαμε το μίνι Soundlab να λειτουργεί σαν τον αδελφό του Soundlab (το σταθερό demo station της εταιρίας), έτσι θα μπορεί να βρίσκεται στις εκατοντάδες εκδηλώσεις, που αφορούν το αυτοκίνητο δείχνοντας τις επιλογές ηχοσυστημάτων της εταιρίας μας».

Ο θάλαμος ακρόασης αποτελείται από τρεις ενισχυτές Punch P1000X1bd, που παράγουν 3.000 watts για έξι Punch P3 15 subwoofer, τα οποία είναι τοποθετημένα στην πλάτη ενός χαμηλού πάγκου 2 ατόμων. Μόλις κλείσουν οι πόρτες, είστε αντιμέτωποι με δύο Punch Pro 1.5 Tweeters και τέσσερα Punch Pro 8 midrange, που τροφοδοτούνται από ένα πολυκαναλικό ενισχυτή Punch P600X4.

Ο θάλαμος είναι πολύ μικρότερος από το μεγάλο αδελφό των σταθερών «Soundlab» έτσι παράγεται περισσότερη και δυνατότερη στάθμη ηχητικής πίεσης. Μόλις οι πόρτες κλείνουν και αντιμετωπίσετε τα ηχεία Punch Pro «νιώθετε σαν να προσπαθεί κάποιος να σχίσει το πρόσωπό σας», δηλώνει ο Brian Von Pasecky, ένας από τους κατασκευαστές του οχήματος.

Με τόση ηχητική πίεση, που δημιουργείται, η Rockford Fosgate έχει λάβει προληπτικά μέτρα. Ο Josh Kyler εξηγεί: «Υπάρχει ένα ζευγάρι ηχομονωτικών ακουστικών για κάθε επιβάτη. Έχουμε επίσης κουμπιά ελέγχου (Punch Out κουμπιά πανικού) σε κάθε πλευρά του οχήματος ώστε να σταματήσουν αμέσως τη διαδραστική παράσταση ήχος και φως για εκείνους που δεν μπορούν να αντέξουν την ένταση».

Για να γίνει καλύτερη η οδήγηση του «Soundlab» η ομάδα κατασκευής δημιούργησε ένα σύστημα με ποιότητα ήχου και για τους εμπρός επιβάτες. Ο ενισχυτής T600 – 2ε οδηγεί σε ένα ζευγάρι T3 6.5 ιντσών, ενώ ένας ενισχυτής Power  T1000 – 1bdCP καταλήγει σε δύο Power Τ0 10″ subwoofers.