Το ημερολόγιο έγραφε 5 Οκτωβρίου 2011 όταν ο κόσμος της τεχνολογίας έχανε τον «βασιλιά» της και η Apple τον «πατέρα» της. Ήταν η μέρα που ο Steve Jobs, ο άνθρωπος που γέννησε tech μόδες και μανίες, άφηνε την τελευταία του πνοή. Παράλληλα ήταν η μέρα που ο κόσμος του θεάματος ανακάλυπτε το νέο αγαπημένο ήρωά του.

Γιατί μέσα σε αυτά τα 2,5 χρόνια ο Steve Jobs βρίσκεται παντού – βιβλία, βιογραφίες, ντοκιμαντέρ, θεατρικά, ταινίες. Και όπως φαίνεται το Hollywood δεν τον χορταίνει, καθώς ένα νέο φιλμ βρίσκεται στα σκαριά. Μετά το αποτυχημένο «Jobs» με τον Ashton Kutcher το 2013, πλέον η Sony Pictures ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη δική της κινηματογραφική εκδοχή για τον Jobs. Και μάλιστα ετοιμάζεται να βάλει πολλά χρήματα σε αυτό το project.

Τι κι αν ο David Fincher εγκατέλειψε πριν από εβδομάδα τη θέση του σκηνοθέτη, καθώς διαφωνούσε με το μπάτζετ; Οι παραγωγοί στράφηκαν στον Danny Boyle και εκείνος με τη σειρά του στον Leonardo DiCaprio. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί και το 2000 στο «Beach», ενώ ακούγεται ότι η σχέση τους είναι πολύ καλή.

Το τι θα απαντήσει ο superstar του Hollywood δεν το γνωρίζουμε. Το σίγουρο είναι ότι στο νέο φιλμ για τον Jobs το σενάριο το έχει αναλάβει ο Aaron Sorkin, που είχε κάνει και του «Social Network» το οποίο σάρωσε στο box office. Βέβαια έχοντας τον Fincher στη σκηνοθεσία, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.