Έως την άνοιξη του 2013 ουκ ολίγες φορές είχε ακουστεί ότι ο Alex Ferguson θα φύγει από την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Άλλωστε βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας από το 1986, είχε κατακτήσει 13 πρωταθλήματα Αγγλίας, δύο Τσάμπιονς Λιγκ και αρκετούς ακόμα τίτλους – τίτλοι που τον έκαναν τον πιο επιτυχημένο προπονητή όχι μόνο των «Μπέμπηδων», αλλά της Αγγλίας. Ωστόσο πάντα κάτι στο τέλος τον έκανε να αλλάζει γνώμη και συνέχιζε για μια ακόμη χρονιά στην ομάδα της καρδιά του.

Όμως στις 9 Μαΐου 2013 ήρθε η στιγμή η Γιουνάιτεντ να αλλάξει σελίδα. Ήταν η μέρα που η διοίκηση των Κόκκινων Διαβόλων ανακοίνωνε την πρόσληψη του David Moyes στην τεχνική ηγεσία – μια απόφαση στην οποία έπαιξε τεράστιο ρόλο ο Sir Alex, καθώς αυτός τον επέλεξε ως αντικαταστάτη του. Και αρχικά αυτή η επιλογή έμοιαζε σωστή, καθώς είχε αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τον επιτυχημένο προκάτοχό. Σκωτσέζοι και οι δύο, με τον Moyes να έχει μια εντυπωσιακή πορεία ως προπονητής της Έβερτον και όπως φαινόταν ήταν και… πιστός, καθώς στην ομάδα του Λίβερπουλ έμεινε  για 11 χρόνια. Ναι, έμοιαζε να τα έχει όλα.

Μέχρι που φτάσαμε στις 22 Απριλίου 2014. Μετά από 10 μήνες στη Γιουνάιτεντ  ο Moyes είπε αντίο με σκυμμένο κεφάλι και μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των «Μπέμπηδων». Μέσα σε 296 ημέρες που βρέθηκε στο Μάντσεστερ ο 50χρονος τεχνικός δέχθηκε μόνο σκληρή κριτική, γιούχες, έκανε την αποτυχία καθημερινότητα και κατάφερε να καταρρίψει όλα τα αρνητικά ρεκόρ της ομάδας, γράφοντας μία από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας της. Και μπορεί οι Κόκκινοι Διάβολοι να φημίζονται για την υπομονή τους (άλλωστε η πρώτη χρονιά του Ferguson στην ομάδα ήταν καταστροφική), ωστόσο με τον Moyes το ποτήρι ξεχείλησε.

Διαβάστε ακόμα: Ο Moyes το κάνει όπως ο Ferguson (και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βράζει) 

Δεν είναι μόνο οι 11 ήττες έως τώρα στο πρωτάθλημα, δεν είναι μόνο η αδυναμία της Γιουνάιτεντ να κερδίσει στους «μεγάλους» του Πρέμιερ Λιγκ (βλέπε Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι), δεν είναι μόνο ο αποκλεισμός στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μπάγερν Μονάχου, δεν είναι μόνο η αποτυχία της ομάδας να βγει στη μεγάλη Ευρωπαϊκή διοργάνωση της επόμενης σεζόν, δεν είναι μόνο το κακό ποδόσφαιρο που παίζει φέτος. Είναι όλα μαζί. Και, το κυριότερο, ότι η διοίκηση (και μάλλον και ο Alex Ferguson) είδαν ότι με τον Moyes στον πάγκο δεν υπάρχει μέλλον.

«Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για την σκληρή δουλειά, την ειλικρίνεια του και την ακεραιότητά του» έλεγε η ανακοίνωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία επισημοποιούσε το διαζύγιό της με τον Σκωτσέζο τεχνικό. Πλέον οι «Μπέμπηδες» καλούνται να σώσουν ότι μπορούν από τη φετινή χρονιά, έχοντας τον Ryan Giggs στον πάγκο τους, ενώ τα γραφεία στοιχημάτων άρχισαν να δίνουν τις αποδόσεις για τον επόμενο τεχνικό της ομάδας.

Όσο για τον David Moyes; Μάλλον θα κάνει λίγο καιρό μέχρι να κάτσει στον πάγκο κάποιας ομάδας. Δεν είναι άλλωστε και εύκολο να είσαι ο πιο περιζήτητος τεχνικός της Αγγλίας το 2013 και μετά από 296 ημέρες αποτυχίας να γελάει όλο το Νησί μαζί σου.