Ήταν η εποχή που τα πράγματα ήταν πιο ρομαντικά. Τότε οι πόλεμοι δεν γίνονταν από ένα γραφείο και με το πάτημα ενός κουμπιού. Τότε οι χώρες έλυναν τις διαφορές τους στο πεδίο της μάχης. Αριστοκράτες και εργάτες δίπλα-δίπλα για αυτό που πίστευαν ότι είναι καλύτερο. Ήταν η εποχή που μπορούσε να «γεννηθεί» ένας μύθος. Και αυτός του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ο Manfred von Richthofen. Ή όπως ήταν γνωστός ο Κόκκινος Βαρώνος. 

Ο Manfred von Richthofen ήταν αριστοκράτης, αλλά παράλληλα και καταπληκτικός πιλότος του Γερμανικού στρατού, που είχε βάψει το αεροπλάνο του με έντονο κόκκινο χρώμα. Από αυτούς που έτρεμαν οι αντίπαλοί του αλλά παράλληλα τον σέβονταν για τις ικανότητές του. Ο φόβος και ο τρόμος των αιθέρων, καθώς μέσα σε διάστημα 1,5 χρόνου είχε καταφέρει να καταρρίψει πολλά εχθρικά αεροπλάνα. Μάλιστα στις 20 Απριλίου 1918 γράφει ιστορία καθώς ρίχνει το 79ο και 80ο εχθρικό σκάφος και γίνεται μύθος στον κόσμο των πιλότων. 

Η ειρωνία της υπόθεσης; Την επόμενη μέρα, άφησε την τελευταία του πνοή, όταν χτυπήθηκε από σφαίρα στην διάρκεια αερομαχίας.