Ποπ κορν, αναψυκτικό (για κάποιους ποτό σε φλασκί) και φύγαμε. Ποιες ταινίες αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (20-23/04).

 

Transcendence

Σκηνοθεσία: Wally Pfister

Πρωταγωνιστούν: Johnny Depp, Morgan Freeman, Rebecca Hall, Kate Mara, Cillian Murphy

Πλοκή: Ο Δρ. Γουίλ Κάστερ είναι ένας επιφανής ερευνητής στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Εργάζεται για τη δημιουργία μιας μηχανής ικανής να επεξεργάζεται το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης. Τα εξαιρετικώς αμφιλεγόμενα πειράματά του τον έχουν κάνει διάσημο, αλλά και κύριο στόχο εξτρεμιστών κατά της τεχνολογίας, που θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να τον σταματήσουν.

Το provocateur σχόλιο:  Βρε, λες να δούμε τον Johnny Depp σε καμιά καλή ταινία πάλι; Πόσος καιρός έχει περάσει από τότε;

 

Η Πεντάμορφη και το Τέρας

Σκηνοθεσία: Christophe Gans

Πρωταγωνιστούν: Vincent Cassel, Lea Seydoux, Andre Dussollier

Πλοκή: 1870. Ένας άτυχος έμπορος χάνει όλη του την περιουσία και αποσύρεται στην εξοχή με τα έξι παιδιά του. Ανάμεσα τους και η Belle, η πιο μικρή, αιθέρια και χαριτωμένη του κόρη. Όμως η ζωή του εμπόρου διατρέχει μεγάλο κίνδυνο, όταν το άκαρδο Τέρας τον καταδικάζει σε θάνατο, επειδή έκλεψε ένα τριαντάφυλλο. Η Belle θεωρεί τον εαυτό της υπόλογο και αποφασίζει να θυσιαστεί στη θέση του πατέρα της. Στο κάστρο του Τέρατος την περιμένει μια παράξενη εμπειρία γεμάτη μαγεία, χαρά αλλά και μελαγχολία. Θα καταφέρει να λύσει τα μάγια που μετέτρεψαν μια ευγενική ψυχή σε ένα τρομαχτικό και άκαρδο πλάσμα;

Το provocateur σχόλιο: Το κλασικό παραμύθι «Η πεντάμορφη και το τέρας» από τον σκηνοθέτη του «Silent Hill»; Ναι, αυτό από μόνο του έχει ένα ενδιαφέρον. Όπως και η Lea Seydoux (όχι στον ρόλο του τέρατος)!

 

Oldboy

Σκηνοθεσία: Spike Lee

Πρωταγωνιστούν: Josh Brrolin, Elizabeth Olsen, Sharlto Copley

Πλοκή: Ένας διαφημιστής πέφτει θύμα απαγωγής και κρατείται φυλακισμένος στην απομόνωση για 20 χρόνια χωρίς κάποια αιτιολογία. Όταν επιτέλους αφήνεται ελεύθερος, αναζητά το τέρας που ενορχήστρωσε αυτή την απάνθρωπη τιμωρία για να πάρει το αίμα του πίσω. Πολύ σύντομα θα ανακαλύψει ότι είναι ακόμα μπλεγμένος στα δίχτυα μιας απίστευτης πλεκτάνης. Στην πορεία θα συνάψει μια μοιραία σχέση με μια κοινωνική λειτουργό, ενώ θα συναντήσει κάποιον που ισχυρίζεται ότι μπορεί να τον λυτρώσει.

Το provocateur σχόλιο: Πότε θα μάθει η Αμερική και το Hollywood ότι τα remake τους σε ασιατικές ταινίες είναι το λιγότερο αστείες; Πότε όμως;!

https://www.youtube.com/watch?v=ZrLcnrnEqyI

 

Και για να μην ξεχνιόμαστε 

Ο Μόνος Επιζών

Σκηνοθεσία: Peter Berg

Πρωταγωνιστούν: Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Emile Hirsch, Ben Foster, Eric Bana

Πλοκή: Βασισμένο σε αληθινή ιστορία ηρωισμού, θάρρους και προσαρμοστικότητας, το Lone Survivor αφηγείται την απίστευτη ιστορία τεσσάρων Αμερικανών καταδρομέων του Πολεμικού Ναυτικού σε μια μυστική αποστολή στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν, με στόχο να καταγράψουν τη δραστηριότητα του Αχμάντ Σα, ενός υψηλά ιστάμενου στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα. Παγιδευμένοι στα ορεινά του Αφγανιστάν απέναντι σε μια μεγάλη ετοιμοπόλεμη ομάδα Ταλιμπάν και σε ηθικά διλήμματα που θα καθορίσουν τη ζωή τους, οι τέσσερις άνδρες καλούνται να βρουν τη δύναμη και το κουράγιο να μείνουν ενωμένοι στη μάχη μέχρι το τέλος. Πέντε μέρες αργότερα, μόνο ένας από αυτούς τους στρατιώτες θα μείνει ζωντανός.

Το provocateur σχόλιο: Μάλλον αυτά είδαν οι Αμερικανοί και μετά το έριξαν στους βομβαρδισμούς.