O Αμβρόσιος με τις κατάρες, ο Θεοδωράκης με τις απομακρύνσεις και στη μέση ο Δήμου

Ο ζηλωτής Μητροπολίτης και ο νεοτεριστής αρχηγός έσπευσαν να αποδοκιμάσουν τις... εμπρηστικές του θέσεις!

O Αμβρόσιος με τις κατάρες, ο Θεοδωράκης με τις απομακρύνσεις και στη μέση ο Δήμου

Ο ζηλωτής Μητροπολίτης και ο νεοτεριστής αρχηγός έσπευσαν να αποδοκιμάσουν τις... εμπρηστικές του θέσεις!


«Αγάπα τους εχθρούς σου». Το κήρυγμα του Ιησού παραμένει πρωτοπόρο και κυρίως τόσο δύσκολο να εφαρμοστεί, ακόμη και από τους ίδιους τους ανθρώπους Του. Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος θέλησε να πάρει τη ρεβάνς από τον Νίκο Δήμου και όχι να… προσφέρει και άλλο του μάγουλο. Και τι ρεβάνς; Εντυπωσιακή! Δεκάδες θρησκόληπτοι λογικά θα τον αποθεώνουν με την κατάρα του προς το πρώην στέλεχος του Ποταμιού. «Να σαπίσει το στόμα του», ήταν η ατάκα προς εκείνον που τόλμησε να αμφισβητήσει το θαύμα του «Αγίου Φωτός» και να σχολιάσει τις τιμές αρχηγού κράτους με το οποίο το υποδέχεται στο αεροδρόμιο η Ελληνική Πολιτεία.

Κλονίζεται η πίστη ενός ενάρετου χριστιανού από την αμφισβήτηση του κ. Δήμου; Εάν η πίστη του έχει στέρεες βάσεις, καθόλου. Αντιθέτως, ο ενάρετος χριστιανός θα έπρεπε να προσεύχεται στον Θεό του, ώστε ο κ. Δήμου να βρει γρήγορα το δρόμο του, το δρόμο του Κυρίου.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος θέλησε να γίνει το πρόσωπο της ημέρας, να αμφισβητήσει ακόμη και τον Αρχιεπίσκοπο, επισημαίνοντας πως «εάν υπήρχε στιβαρά εκκλησιαστική Διοίκηση, τότε θά είχε εκδώσει ΑΦΟΡΙΣΜΟ για το ασεβέστατο αυτό ανθρωπάκι».

Στο πλαίσιο της αμφισβήτησης του κ. Δήμου, τον χορό που έστησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, που αποφάσισε την απομάκρυνση του από Το Ποτάμι. Αν και ευαγγελίζεται το νέο, χωρίς χρονοτριβή ο πρόεδρος του κόμματος πήρε μια απόφαση που θυμίζει περισσότερο τα… κομματικά μαντριά, που τόσο «πολεμά».

Εκτός από τον Δήμου, που μπορεί να έχει όποια άποψη θέλει, το «θύμα» της όλης ιστορίας είναι ο ενάρετος χριστιανός, που βλέπει να εκφράζεται από ένα Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας.

Η απάντηση του ανθρώπου που άναψε φωτιές σε κόμμα και κομμάτι της Εκκλησίας, στις δηλώσεις του Αμβρόσιου ήταν «ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα αγάπης δύο ημέρες πριν από το Πάσχα». 

Η απορία εξακολουθεί να υπάρχει, όμως... Πώς μπορούν οι απόψεις -χωρίς χαρακτηρισμό- ενός ανθρώπου να βλάψουν μια θρησκεία 2014 χρόνων;
 

 

Διαβάστε την επιστολή του Αμβρόσιο που δημοσιεύθηκε στο romfea.gr.

 

«Ξεπρόβαλε και πάλι ο αθεόφοβος, για να προσβάλει την αγία Ορθοδοξία μας!

Πρόκειται για το ανθρωπάκι, το δημοσιογράφο -στρεβλωτή και διαστρεβλωτή της αλήθειας δημοσιογράφο- Νίκο Δήμου!

Είπεν ο αθεόφοβος, ότι το Άγιο Φώς, το οποίο πηγάζει θαυματουργικά από τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, είναι μύθος, η δέ ευλαβική αποδοχή του εκ μέρους των ευσεβών χριστιανών, συνιστά ειδωλολατρείαν!

'Ετσι έβγαλε αυτό, που έκρυβε μέσα του, δηλ. την σαπίλα της ψυχής του, την ασέβεια πρός τόν Θεό! Και αυτό είναι φυσικό!

Ο καθένας μας, της ευκαιρίας δοθείσης, βγάζει αυτό, που έχει μέσα του! Έτσι, λοιπόν, ο σκύλος γαυγίζει!

Ο γάϊδαρος γκαρίζει! Ο βάτραχος κράζει κοάξ-κοάξ! Και ο άθεος βγάζει πρός τά έξω τη σαπίλα της ψυχής του!

Εάν υπήρχε στιβαρά εκκλησιαστική Διοίκηση, τότε θά είχε εκδώσει ΑΦΟΡΙΣΜΟ για το ασεβέστατο αυτό ανθρωπάκι.

Αφού όμως αυτό δέν έγινε, εμείς παρακαλούμε τόν Θεό νά σαπίσει τό στόμα του! Συγχωρήστε με, Αδελφοί καί Πατέρες!

Υποχρεούμεθα νά είμεθα ευγενείς πρός την αυτού μεγαλειότητα, τόν άνθρωπο, όχι όμως και πρός τά ανθρωπάκια!

Όποιον υβρίζει τόν γονηό μου, τον συγχωρώ! Αντιθέτως, όποιον υβρίζει τον Ουράνιο Πατέρα μου, τον Σωτήρα και Λυτρωτή μου, τον Χριστό, θα τον κατασπαράξω!».

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα