Οι δικοί μας άνθρωποι...

Αυτοί που διεκδικούν την ψήφο σας και έχουν αυτή του Provocateur

Οι δικοί μας άνθρωποι...

Αυτοί που διεκδικούν την ψήφο σας και έχουν αυτή του Provocateur


Στον πολιτικό στίβο κατεβαίνουν για πρώτη φορά τρεις άνθρωποι δικοί μας, που νιώθουμε την ανάγκη να σας τους συστήσουμε. Τέσσερις άνθρωποι που συστήνουμε ανεπιφύλακτα, αφού τους έχουμε γνωρίσει, έχουμε συνεργαστεί μαζί τους και θεωρούμε πως μπορούν να προσφέρουν στις περιοχές που είναι υποψήφιοι.

 

Δημήτρης Καλκίνης

(Αρθρογράφος Provocateur)

Γιατί αποφασίσατε τη δεδομένη χρονική στιγμή να κατέβετε στον πολίτικο στίβο;

Αποφάσισα να συμμετέχω στη πολιτική τη δεδομένη χρονική στιγμή, διότι θεωρώ ότι επιβάλλονται σίγουρα βήματα ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, Και αυτό ισχύει τόσο για τη χώρα μας όσο και για το Δήμο Κηφισιάς.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα για το οποίο θα παλέψετε από την επομένη των εκλογών;

Το πρώτο πράγμα που θα επιληφθώ άμεσα είναι η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αφορούν το περιβάλλον, την άναρχη δόμηση, την αλλοίωση του ιστορικού κέντρου της Κηφισιάς και την μέριμνα συντήρησης σχολείων, χωρών αναψυχής, βελτιωςη υποδομών - τοπικών συγκοινωνιών. 

Ποια είναι η γνώμη σας για τις «λαμπερές υποψηφιότητες»;

Θεωρώ ότι η πολιτική ειναι λειτούργημα. Αν ένας άνθρωπος είναι άξιος στη δουλειά του και διαθέτει χαρακτηριστικά που αναγνωρίζονται από την κοινωνία όπως ήθος, εργατικότητα, ακεραιότητα, τότε γιατί να μην συμμετάσχει; Όλοι κρίνονται από τους πολίτες.

Βιογραφικό

Αποφοίτησα το 2006 απο το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ. Το 2006-2007 φοίτησα στο μεταπτυχιακό προγράμμα Διοίκησης και Δαχείρισης Τεχνικών έργων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2007 έγινα δεκτός ως υποψήφιος διδάκτωρ στο Τομέα Κατασκευών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ( έδρα οπλισμένου σκυροδέματος ).Κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο Ελληνο-Αραβικών σχέσεων το 2009 . Στο 16ο συνέδριο σκυροδέματος στη Πάφο της Κύπρου το 2009 παρουσίασα τμήμα της διδακτορικής διατριβής , όπως και το 2012 στη Λισαβώνα ως ομιλητής στο 15ο Διεθνές συνέδριο σκυροδέματος.
To 2005 συμμετείχα στην ομάδα που σχεδίασε το Μουσείο της Θράκης , και το 2007 ως επιβλέπων μηχανικός για την εταιρεία Abramidis Construction που συμμετείχε στην κατασκευή του ιδίου έργου.
To 2008 εργάστηκα για την J&P Αβαξ , υπεύθυνος για τον χρονικό και Οικονομικό προγραμματισμό (Planner Engineer) του ''ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ''.
Το 2009-2010 εργάστηκα στο ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ,υπεύθυνος για τον χρονικό και Οικονομικό προγραμματισμό του έργου (Planner Engineer), για την εταιρεία IMBREGILO.

Τo 2011 εργάστηκα στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, όπου, παράλληλα ίδρυσα το ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 2Κ στην περιοχή της Κηφισιάς.
Ανήκω στο Σύλλογο Ελλήνων Εκτιμητών και πραγματοποιώ παράλληλα τεχνικούς ελέγχους εκτιμήσεων για την Εθνικη Τραπεζα της Ελλάδος.
‘Ημουν μέλος του Σχεδιου Πολεως του Δήμου Κηφισιας.
Το 2013 εκλέχθηκα Ειδικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Διατελω Μέλος του ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογιας, Mέλος της Ακαδημίας Αθηνών και του Ινστιτούτου έρευνάς Οπλισμένου Σκυροδέματος του Α.Π.Θ.

 

Σοφία Μανδηλαρά

(Αρθρογράφος Provocateur)

Γιατί αποφασίσατε τη δεδομένη χρονική στιγμή να κατέβετε στον πολίτικο στίβο;

Είναι ένας συνδυασμός παραγόντων για τους οποίους αποφάσισα να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Ανοιχτής Πόλης με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Κατ’ αρχήν ως δημότης για μερικά δευτερόλεπτα ήλπιζα ότι ο κ. Καμίνης θα ήταν στοιχειωδώς καλύτερος δήμαρχος από τους προηγούμενους και τελικά τέσσερα χρόνια μετά όχι μόνο η Κυψέλη που ζω αλλά και το κέντρο της Αθήνας ή τα Πατήσια και τα Εξάρχεια που μένουν οι φίλοι μου είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Αυτή είναι μια αυταπόδεικτη πραγματικότητα. Επιπλέον, ως άνθρωπος σε προσωπικό επίπεδο αποχαιρέτισα φέτος τον αδερφό μου που έφυγε να εργαστεί μόνιμα στο εξωτερικό. Εγώ αποφάσισα να μείνω εδώ αλλά και να το παλέψω. Θα μείνω στην Αθήνα αλλά δε θα μείνω σιωπηλή ή άπραγη. Ο Γαβριήλ μου δίνει την ευκαιρία να ενώσω την ενέργεια μου με όσους θέλουν να αλλάξουν την πόλη εδώ και τώρα. Να γίνουμε καλύτεροι όλοι μαζί. Για να το πω απλά, ένιωσα ότι δεν πάει άλλο, σαν άνθρωπος και σαν κάτοικος της Αθήνας.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα για το οποίο θα παλέψετε από την επομένη των εκλογών;

Θα πάω τρέχοντας στο δημοτικό κυνοκομείο το οποίο κινδυνεύει με κλείσιμο εξαιτίας της απαράδεκτης αδιαφορίας της δημαρχίας του κ. Καμίνη. Πρόκειται για δωρεά ιδιώτη την οποία ο δήμος απέτυχε να αξιοποιήσει με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά επείγον να βρεθεί λύση. Ο πληθυσμός των αδέσποτων στην Αθήνα υπολογίζεται στα 12.000 σκυλιά και αμέτρητες γάτες. Αν πούμε ότι είναι υπό κάποιο έλεγχο αυτό οφείλεται αποκλειστικά χάρη στις ενέργειες εθελοντών και σωματείων. Τα αδέσποτα της Κολοκοτρώνη, όταν πίνουμε και εμείς και οι τουρίστες τα ποτάκια μας, είναι καλά επειδή τα φροντίζουν εθελοντές. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται το Δήμο δίπλα τους άμεσα για την αρμονική συμβίωση δίποδων και τετράποδων στους δρόμους της Αθήνας.
Ως δημότης συχνά γκρινιάζω για συγκεκριμένα θέματα: κακός φωτισμός, καθαριότητα, εγκατάλειψη της Φωκίωνος Νέγρη, ακόμα και του Πεδίου του Άρεως, που βέβαια είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας σε συνεργασία με το Δήμο. Όλα αυτά είναι σίγουρα μέσα στις προτεραιότητες μου γιατί είναι τα προβλήματα που και η ίδια βιώνω στην πόλη.

Ποια είναι η γνώμη σας για τις «λαμπερές υποψηφιότητες»;

Οι νόμοι της φυσικής μας μαθαίνουν ότι τα σώματα χωρίζονται σε αυτόφωτα, όπως ο ήλιος και ετερόφωτα, όπως η σελήνη. Η λάμψη από μόνη της δε συνιστά επιχείρημα. Με ενδιαφέρει ποιοι είναι οι λόγοι που κάποιος φωτίζεται. Από ποιους φωτίζεται.
Στις εκλογές ψηφίζουμε για την διοίκηση του δήμου και για την καθημερινότητα μας, όχι ποιο ζευγάρι θα χορέψει στον τελικό του Dancing with the Stars. Χρειαζόμαστε ανθρώπους με ικανότητες που θέλουν να προσφέρουν. Είμαι ένας από αυτούς.

Βιογραφικό

Η Σοφία Μανδηλαρά γεννήθηκε στο δήμο της Αθήνας όπου και ζει τα 29 έτη της. Σπούδασε διεθνείς σχέσεις, πολιτικές επιστήμες και διεθνή οικονομικά στην Αθήνα και το Παρίσι. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιαπωνικά. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας αναλαμβάνοντας την έρευνα και την επικοινωνία επιστημονικών και επιχειρηματικών ιδεών. Είναι εθελόντρια του Σωματείου Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.gr τα τελευταία πέντε χρόνια και ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Ωδείου. Είναι εξαιρετικά ενεργή στα social media και το διαδίκτυο, από άποψη αλλά και επειδή πιστεύει στη δύναμη τους. Η αγαπημένη της κρεπερί είναι το Ετουάλ στην Αλεξάνδρας. Μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook εδώ, στο προσωπικό της blog εδώ και στο twitter εδώ ως @thesspirit.

 

Μελπομένη Μαραγκίδου 

(Αρθρογραφος Provocateur με τη στήλη Ζωή σαν… Meli)

Γιατί αποφασίσατε τη δεδομένη χρονική στιγμή να κατέβετε στον πολίτικο στίβο;

Οι εκλογές είναι απλά μία ακόμα μάχη στους αγώνες που δίνουμε συνεχώς. Είμαι υποψήφια στον Πειραιά με την «Ανταρσία στο Λιμάνι» που έχει επικεφαλής τον Θανάση Διαβολάκη γιατί αυτή τη στιγμή είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να βγει μπροστά ο αντικαταπιταλιστικός δρόμος που προτείνει το πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τόσο στην κεντρική πολιτική σκήνη όσο και σε τοπικό επίπεδο. Ο Πειραιάς δεν είναι ένας απλός Δήμος. Είναι ένας Δήμος στον οποίο το ζήτημα της Χρυσής Αυγής είναι υπαρκτό. Η ΚΕΕΡΦΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρώτες μίλησαν για τον κίνδυνο της φασιστικής απειλής. Πλέον έχουμε καταφέρει να δυναμώσουμε το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης κι αυτό το οποίο παλεύουμε είναι να μην έχουμε δημοτικό σύμβουλο χρυσαυγίτη στο Δήμο. Αυτό που λέμε είναι ότι κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι ένα μαχαίρι στα χέρια των νεοναζί. 

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα για το οποίο θα παλέψετε από την επομένη των εκλογών;

Αλίμονο αν περιμέναμε τις εκλογές για να παλέψουμε. Αυτό για το οποίο παλεύουμε καθημερινά και αδιάκοπα είναι για μία καλύτερη κοινωνία, χωρίς φτώχεια, ανεργία και ρατσισμό. Παλεύουμε ενάντια στο ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, ενάντια στα μνημόνια και τον Καλλικράτη, την κυβέρνηση που τα στηρίζει και την Ευρωπαϊκή Ένωση που μας οδήγησε εδώ. Κι ενάντια στη Χρυσή Αυγή που δολοφονεί ανεξέλεγκτα στις γειτονιές μας. Όλα αυτά είναι μία καθημερινή διεκδίκηση.  

Ποια είναι η γνώμη σας για τις «λαμπερές υποψηφιότητες»;

Αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες είναι διάφορα σχήματα να επιστρατεύουν από ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές και ηθοποιούς μέχρι τηλεπερσόνες. Διάφορα κόμματα, αλλά και η η κυβέρνηση, έχουν καταλάβει ότι με τις πολιτικές τους δεν μπορούν πλέον να απευθυνθούν στην κοινωνία κι έτσι παίζουν τις «λαμπερές υποψηφιότητες» ως το τελευταίο χαρτί για να συλλέξουν ψηφαλάκια. 

 

Βιογραφικό

Η Μελπομένη Μαραγκίδου γεννήθηκε στις 26 Απριλίου του 1989 κι έχει μεγαλώσει στον Πειραιά. Σπούδασε στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και πλέον εργάζεται ως δημοσιογράφος. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Είναι μέλος της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και είναι γνωστή για την αντιφασιστική της δράση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γαλλία όπου ζούσε κι εργαζόταν τα τελευταία δύο χρόνια. 

 

Δημήτρης Ευγενίδης

(πατέρας του αρθρογράφου μας, Γιώργου Ευγενίδη)

Γιατί αποφασίσατε τη δεδομένη χρονική στιγμή να κατέβετε στον πολίτικο στίβο;

Μου έγινε μια τιμητική πρόταση από έναν υποψήφιο δήμαρχο, τον Ξένο Μανιατογιάννη, τον οποίον γνωρίζω, εκτιμώ και εμπιστεύομαι. Επίσης, το τελευταίο διάστημα βλέπω όλο και περισσότερα πράγματα στο Δήμο μου που θα ήθελα να αλλάξω και να συμβάλλω, ώστε να γίνουν καλύτερα. Ο συνδυασμός λοιπόν της εμπιστοσύνης μου στο πρόσωπο του υποψηφίου δημάρχου και η επιθυμία μου να συμβάλλω στην αλλαγή κακώς κειμένων στην καθημερινότητα του συνδημότη μου, με οδήγησαν στο να δεχθώ την πρόσκληση που μου έγινε.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα για το οποίο θα παλέψετε από την επομένη των εκλογών;

Θέλω να ζω σε έναν δήμο σύγχρονο και δημοκρατικό. Αν εκλεγώ, θέλω από την πρώτη μέρα να συμβάλλω στο να δοθεί έμφαση στο συνδυασμό της βελτίωσης της λειτουργίας της διοίκησης του δήμου, με βάση τη νομιμότητα και τη διαφάνεια και της αναβάθμισης της παροχής υπηρεσιών προς τους δημότες. Με τον Καλλικράτη αλλά και τις δημογραφικές αλλαγές που έχει υποστεί ο δήμος Βριλησσίων, πρέπει να τροποποιήσουμε το μοντέλο λειτουργίας της δημοτικής αρχής. Να δώσουμε έμφαση στη συμμετοχή του πολίτη στις διαδικασίες, να δομήσουμε δηλαδή μια διαδραστική σχέση δημότη-δημοτικής αρχής, να βελτιώσουμε την προσβασιμότητα σε ληφθείσες και προς λήψη αποφάσεις του δήμου πατώντας στο μοντέλο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της συμμετοχικής δημοκρατίας και παράλληλα να ενισχύσουμε τις κοινωνικές δομές. Πρέπει να ενισχυθεί το δίκτυο αλληλεγγύης εντός του δήμου για τους χειμαζόμενους από την κρίση συνδημότες μας και να διασφαλιστεί η παροχή κοινωνικών ιατρικών υπηρεσιών.

Ποια είναι η γνώμη σας για τις «λαμπερές υποψηφιότητες»;

Δεν πρέπει να αποκλείουμε κανέναν από τις συμμετοχικές διαδικασίες, είτε είναι επώνυμος είτε λιγότερο λαμπερός. Αν έχει κάτι να πει, κάτι να προτείνει, αν βλέπει κακώς κείμενα και έχει προτάσεις για το πώς αυτά μπορούν να διορθωθούν, τότε καλά κάνει και χρησιμοποιεί την αναγνωρισιμότητά του. Είναι απολύτως θεμιτό. Από την άλλη, καλό θα είναι να αποφύγουμε τους υποψηφίους-γλάστρες που δεν αποσκοπούν σε τίποτα άλλο από το να επανέλθουν στο προσκήνιο.

Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Ευγενίδης είναι δικηγόρος στον Αρειο Πάγο, 51 ετών , παντρεμένος με την δικηγόρο Μαρία Βελλίδου με την οποία έχει έναν γιό, τον Γιώργο. Για πρώτη φορά κατοίκησε στα Βριλήσσια, με τη σύζυγό του, το 1990, και παρέμεινε κάτοικος Βριλησσίων συνεχώς μέχρι το 2005, οπότε μετοίκησε στην όμορη περιοχή του Πατήματος Χαλανδρίου. Παραμένω πάντως δημότης Βριλησσίων, Δήμο στα οποίο ζει και δραστηριοποιείται Επαγγελματικά, απασχολείται από το 2001, ως έμμισθος δικηγόρος, στον Όμιλο ΟΤΕ (ΟΤΕ, ΟΤΕestate). Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών δραστηριοποιήθηκα στα πλαίσια της παράταξης «Αλληλεγγύη Δικηγόρων». Στα Βριλήσσια ανέπτυξα έντονη κοινωνική δράση. Συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος στον σύλλογο αιμοδοτών & δωρητών οργάνων σώματος «Αλληλεγγύη», στον όμιλο προβληματισμού και παρέμβασης «Η Πολιτεία» και ως μέλος του συλλόγου «Οι Τραντέλληνες». Πολιτικά, προέρχομαι από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και δραστηριοποιήθηκα στο ΠΑΣΟΚ.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα