Δεν είναι μυστικό ότι έχουμε μια τρέλα με το «Game of Thrones» – τόσο εμείς, όσο και μερικά εκατομμύρια άνθρωποι. Και από τότε που βγήκε στις μικρές οθόνες, τον Απρίλιο του 2011 έως σήμερα δεν έχουμε χάσει επεισόδιο. Για την ακρίβεια τα περισσότερα τα έχουμε δει πάνω από μία φορά. Για τόση μελέτη μιλάμε.

Ναι, όταν ο George R.R. Martin έχει κέφια και άγριες διαθέσεις δεν αφήνει κανέναν ζωντανό. Δεν τον ενδιαφέρει αν αυτός είναι πρωταγωνιστής και αγαπημένος των τηλεθεατών. Σε αυτές τις 3 σεζόν και δύο επεισόδια έχει προσφέρει σφαγές και αίμα, που κανείς δεν φανταζόταν. Stars και κομπάρσοι τρέμουν μην βρεθούν στο στόχαστρό του, γιατί τότε έχει αποδείξει ότι δεν θα τους χαριστεί.

Αλλά βλέποντας και ξαναβλέποντας τα επεισόδια, καταλήξαμε ότι μπορείς να γλιτώσεις τον θάνατο μέσα στο «GoT». Αρκεί να έχεις μυαλό και όχι πάρα πολλές φιλοδοξίες.

Δείτε έναν οδηγό επιβίωσης αν είσαι χαρακτήρας στο «Game of Thrones»…

 

1.

Ο κάθε άνθρωπος ονειρεύεται να πάρει προαγωγή στη δουλειά του. Το ίδιο ισχύει και στο «GoT», αλλά εκεί θα πρέπει να προσέξεις τι θέση σου δίνουν. Σου λένε «θες να γίνεις το Χέρι του Βασιλιά;», δεν χαίρεσαι. Λες ένα ξερό «όχι» και τελείωσες.
Άλλωστε έχει αποδειχθεί ότι το Χέρι του Βασιλιά μόνο δεινά το περιμένουν. Του Ned Stark του πήραν το κεφάλι, τον Tyrion Lannister τον έφαγε το… σκοτάδι. Κι ας έσωσε το King’s Landing.  Άσε, καλύτερα οινοχόος.

 

2.

Την ξέρεις τη φράση «όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη»; Καταρχήν να σου ξεκαθαρίσω ότι η Βασίλω δεν ζει στο «GoT». Για αυτό σου συνιστώ να αφήσεις τους γάμους και να πας για πουρνάρια.
Και οι άλλοι που πήγαν τι κατάλαβαν; Ο Robb Stark, η Catelyn Stark, η Talisa ακόμα το φυσούν και δεν κρυώνει. Ούτε ο Joffrey δεν γλίτωσε.

 

3.

Πως είσαι όταν περνάς μπροστά από αστυνομικούς, που σχεδόν ποτέ δεν τους κοιτάς στα μάτια; Ε, το ίδιο πρέπει να κάνεις και για τον θρόνο. Όχι, μην το κοιτάς. Ούτε καν κλεφτές ματιές μην του ρίχνεις. Όσοι τον θέλησαν κατέληξαν στη… λίμνη να κάνουν παρέα με τα ψάρια (έτσι για να θυμηθούμε και λίγο «Godfather»!).
Οι Robb Stark, Renly Baratheon, Viserys Targaryen είχαν το όνειρο να καθίσουν στον θρόνο, αλλά στο τέλος ούτε καν τον είδαν.

 

4.

Θέλεις να γίνεις βασιλιάς; Ε, τότε καλά να πάθεις! Βρε παιδί μου, γιατί να γίνεις; Δεν βλέπεις τι ζόρι τραβάνε και αυτοί; Τόσα προβλήματα έχουν να λύσουν, ο λαός τους μισεί και οι μισοί θέλουν να τους βγάλουν από τη μέση για να πάρουν τη θέση τους. Κάτσε σπιτάκι σου.
Αφού στο «GoT» όποιος κάθεται στον θρόνο, μετά από λίγο τον θάβουν. Από τον Robert Baratheon έως τον Joffrey κανείς δεν πέρασε ωραία ως βασιλιάς. Αυτός δεν είναι θρόνος, ηλεκτρική καρέκλα είναι.

 

5.

Πιστεύεις ότι καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή; Ε, στο «Game of Thrones» διαφωνούν. Και μιλάμε για τις ιερόδουλες. Μπορεί να είναι το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου, αλλά όπως φαίνεται δεν έχει μέλλον στο King’s Landing.
Ο Joffrey τις χρησιμοποιούσε για στόχους με το τόξο του, ο Tywin Lannister έχει ορκιστεί να σκοτώσει όσες πλησιάσουν την οικογένειά του. Που πας να μπλέξεις. Καλύτερα καθάριζε σκάλες στο παλάτι. 

 

Bonus

Σου αρέσει το κοτόπουλο; Και σε εμάς. Αλλά στο «GoT» καλύτερο είναι να είσαι χορτοφάγος. Γιατί υπάρχει ένας ψηλός τύπος που το γουστάρει πολύ. Πάρα πολύ. Και ξαφνικά μπορεί να πει «I’ll take two chickens» και το δεύτερο να είναι το δικό σου. Δεν είναι κρίμα να πας σαν το… κοτόπουλο;