Δεν είναι ένα τυχαίο συγκρότημα, αλλά μια από τις μεγαλύτερες μπάντες του πλανήτη – και από τις πλέον εμπορικές. Στις τρεις δεκαετίες ζωής τους, οι Red Hot Chili Peppers έχουν κυκλοφορήσει 10 στούντιο άλμπουμ, έχουν πωλήσει περισσότερους από 50 εκατομμύρια δίσκους, έχουν κερδίσει 6 φορές  το βραβείο Grammy, ενώ οι συναυλίες τους είναι πάντα sold out. Και φυσικά έχουν και φανατικούς οπαδούς, που λατρεύουν τα κομμάτια τους.

Μέσα σε αυτούς όμως, φαίνεται ότι δεν είναι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Για την ακρίβεια τα στελέχη της CIA θεωρούν τόσο κακή τη μουσική των Red Hot Chili Peppers που τη χρησιμοποιούσαν για βασανιστήρια!  

Σύμφωνα με το Al Jazeera, οι ύποπτοι για τρομοκρατία που κρατούσαν σε διάφορες βάσεις τους οι Αμερικανοί, βασανίζονταν με διάφορους τρόπους – και ένας από αυτούς ήταν να ακούνε κομμάτια των RHCP πολύ δυνατά. Λεπτομέρειες για τα ποια κομμάτια επέλεγαν τα στελέχη της CIA δεν έγιναν γνωστές, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα μπορούσαν να επιλέξουν και άλλα συγκροτήματα.

Μεταξύ μας τώρα, το «Psychosocial» των Slipknot σπάει πολύ περισσότερο τα νεύρα του κόσμου από ότι το «Californication» των Red Hot Chili Peppers. Αλήθεια είναι.