Ήταν μια ακόμα διαμαρτυρία των νέων στη Βενεζουέλα κατά της κυβέρνησης Maduro. Και όλα έδειχναν ότι και πάλι θα είχαμε σκληρές συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις αρχές – συγκρούσεις που έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο στη χώρα της λατινικής Αμερικής. Όμως αυτή τη φορά το ποτήρι ξεχείλισε, όταν οι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν και έγδυσαν μέσα στη μέση του δρόμου έναν φοιτητή για να τον ξεφτιλίσουν.

Μια κίνηση που εξόργισε χιλιάδες ανθρώπους και οδήγησε στην social media-γυμνή επανάσταση της Βενεζουέλας. Τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδες είναι αυτοί που ανεβάζουν γυμνές φωτογραφίες τους στο hashtag #MejorDesnudosQue, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία.

 

Οι ταραχές στη Βενεζουέλα ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο – αρχικά σε ειρηνικό κλίμα, αλλά σύντομα δεν άργησαν να μετατραπούν οι δρόμοι σε πεδίο μάχης. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 39 άνθρωποι έως σήμερα.

 

Σύμφωνα πάντως με το Associated Press ο πρόεδρος της χώρας Nicolas Manduro και η αντιπολίτευση συμφώνησαν τη Τρίτη να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, ώστε να λύσουν τις διαφορές τους, αλλά και να σταματήσει ο «πόλεμος» στους δρόμους.