«Η υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη αποτελεί μια επιλογή νίκης. Εμπιστεύομαι το Γιάννη Μώραλη για τη θέση και την ευθύνη του δημάρχου Πειραιά. Μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη και το ίδιο πάθος  για την πόλη μας.  Ο Πειραιάς  πρέπει να βγει  νικήτής  και να αποτελέσει πρότυπο διοίκησης,  ανάπτυξης και ευημερίας για όλους.  Θέτω υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος και έμπρακτα στέκομαι δίπλα του για τη μεγάλη ανατροπή». Η βόμβα έσκασε, λοιπόν, αν και δεν ήταν της ισχύος που περιμέναμε, μιας και οι φήμες ήθελαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να ηγείται συνδυασμού για να διεκδικήσει τη δημαρχία του Πειραιά. Αντί αυτού, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού προτίμησε να βγει μπροστά ο στενός του συνεργάτης, Πέτρος Μώραλης. Η ενεργοποίηση του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλάζει δραματικά το σκηνικό, αφού τα ερυθρόλευκα αισθήματα των πολιτών του λιμανιού, μπαίνουν πολλές φορές πάνω ακόμη και από πολιτικές. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Παναγιώτης Φασούλας έχει κερδίσει το συγκεκριμένο δήμο, αν και εκείνος δεν ήταν απλά πολιτικοποιημένος, αλλά και κομματικοποιημένος στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης: Ποιος είναι ο Γιάννης Μώραλης

Και ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι διαρροές έλεγαν πως και ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, κάλεσε τον Ευάγγελο Μαρινάκη να «κατέβει» υποψήφιος, εν τούτοις, το βράδυ της Παρασκευής,  στους «Χαιρετισμούς», ανακοίνωσε πως μεταξύ των πιστών στον ιερό ναό «Ρόδον Αμάραντον – Παναγίτσα», βρισκόταν και ο δήμαρχος της πόλης. «Μαζί μας βρίσκεται ο Δήμαρχος Πειραιά και φίλος της εκκλησίας  Βασίλης Μιχαλολιάκος», τόνισε, δημιουργώντας ερωτηματικά. Αυτό βέβαια συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή. 

Πριν από περίπου 4 μήνες, στη σελίδα του Facebook που διατηρεί ο σύνδεσμος φιλάθλων του Ολυμπιακού, «Θύρα 7», ανέβηκε η εξής ανάρτηση:

 «Μάθαμε ότι ο Δήμαρχος Πειραιά στέλνει προσκλήσεις για το μνημόσυνο των αδερφών μας, των θυμάτων της Θύρας 7, που θα γίνει το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στο γήπεδο μας. Δεν θα σταθούμε στα τυπικά και το γελοίον του πράγματος, ότι δηλαδή προσκαλεί για το μνημόσυνο το οποίο οργανώνουν από κοινού οι οικογένειες των θυμάτων και ο Ολυμπιακός και φυσικά όχι ο Δήμος Πειραιά. Θα σταθούμε στο ουσιαστικό, ότι δηλαδή η στιγμή αυτή είναι μια στιγμή ιερή για την ερυθρόλευκη οικογένεια και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει πολιτικά παιχνιδάκια ή να κάνει επιχειρήσεις ψηφοθηρίας με τα δικά μας ιερά και όσια. Αν θέλει ο κ. Μιχαλολιάκος να δώσει παράσταση, να το κάνει σε άλλο τόπο και σε άλλη στιγμή. Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος Πειραιά, που δεν ήταν ούτε θα γίνει ποτέ μέλος της Ολυμπιακής Οικογένειας, είναι ανεπιθύμητος στο Καραϊσκάκη, όχι μόνο για το Σάββατο που έρχεται, αλλά για πάντα».

Αυτό ήταν το πρώτο, μεγάλο ρήγμα στις σχέσεις των οπαδών του Ολυμπιακού και του νυν δημάρχου, Βασίλη Μιχαλολιάκου. Για το αν θα γίνει ποτέ μέλος της «Ολυμπιακής Οικογένειας» απαντούν οι συνδεσμίτες της ομάδας του Πειραιά. Για τις οπαδικές προτιμήσεις του, κλήθηκε να απαντήσει ο ίδιος ο δήμαρχος. «Ποιος είπε ότι εγώ είμαι Παναθηναϊκό;. Το τί είμαι το ξέρω εγώ. Όπως εγώ ξέρω ότι είμαι άντρας…», απάντησε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πειραιά, τονίζοντας παράλληλα πως δεν είναι οπαδός του «μισητού αντιπάλου», ημέρες αργότερα και δεν έχασε την ευκαιρία να εξαπολύσει τα βέλη του εναντίον του προέδρου του Ολυμπιακού. «Μάλλον ενόχλησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη η αναφορά μου σε συγκεκριμένο επιχειρηματία, κατά τη χορηγία ποσού στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης», δήλωσε ο κ. Μιχαλολιάκος. Ποιον εννοούσε; Η απάντηση έχει ένα ονοματεπώνυμο, σε μαύρο και κίτρινο φόντο. «Δημήτρης Μελισσανίδης», ηγέτης της ΑΕΚ. Είναι γνωστό πως οι σχέσεις των δύο ανδρών βρίσκονται στη χειρότερη καμπή τους. Και όταν ο δήμαρχος Πειραιά ευχαρίστησε δημοσίως τον γνωστό επιχειρηματία για τη χορηγία ύψους 50.000 ευρώ, που διέθεσε για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το λάδι μόλις έπεφτε στη φωτιά. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος δεν δίστασε να «φωτογραφήσει» τον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού, τονίζοντας πως είναι εκείνος που κρύβεται πίσω από την επίθεση των συνδεσμιτών  με αφορμή το μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7. 

Η κόντρα των δύο ανδρών δεν είναι πρόσφατη. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, μάλιστα, κληρονομιά του προέδρου του Ολυμπιακού από τον πατέρα του, Μιλτιάδη Μαρινάκη. Προσωπικός φίλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο πατέρας Μαρινάκης μετά τον Ολυμπιακό, θέλησε να ασχοληθεί με την πολιτική. Το 1984 ο συντοπίτης του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κερδίζει στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ τον Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο και έναν χρόνο αργότερα, ο Μιλτιάδης Μαρινάκης εκλέγεται βουλευτής, ενώ επανεκλέγεται το 1989. Στην ίδια περιφέρεια, κάτω από την ίδια πολιτική στέγη, δραστηριοποιείται και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος. Η κόντρα για τον έλεγχο της σημαντικής περιφέρειας είναι δεδομένη.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι κουμπάρος με τη Ντόρα Μπακογιάννη και καθόταν στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, όταν εκείνη ανακοίνωνε την ίδρυση του κόμματός της, τη «Δημοκρατική Συμμαχία» και ο Αντώνης Σαμαράς την είχε διαγράψει από τη ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια, έπειτα από τη δημοσιοποίηση του «ερυθρόλευκου ψηφοδελτίου». Ο δήμαρχος Πειραιά φαίνεται πως προσπαθεί να εντάξει υποψηφίους στο συνδυασμό του με… Ολυμπιακές αναφορές, όπως αυτές του Γιώργου Σιγάλα, νυν δημοτικό σύμβουλο και πρώην αρχηγό της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, του παλαίμαχου τερματοφύλακα του «Θρύλου», Χρήστο Αρβανίτη, αλλά και δυο αθλητών που έχουν τιμήσει τα ελληνικά χρώματα και στο εξωτερικό, του ιστιοπλόου Γιάννη Μιτάκη και της αθλήτριας κωπηλασίας Γεωργία Δημάκου.

Αυτό που αποτελεί κομβικής σημασίας υπόθεση, είναι το κατά πόσο ισχύει η πληροφορία πως στο ψηφοδέλτιο θα φιγουράρει το όνομα του Σωκράτη Κόκκαλη, ενός ανθρώπου που έχει συνδέσει το όνομά του με την αναγέννηση του Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Αν και οι φήμες ήθελαν τους δύο άνδρες να μην έχουν και τις θερμότερες των σχέσεων, εν τούτοις, σύμφωνα με αυτό που ακούγεται στο λιμάνι, ο ιδρυτής των Intracom και Intralot, ήταν εκείνος που έριξε την ιδέα για να ηγηθεί του συνδυασμού ο Γιάννης Μώραλης, αφού είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής στον Πειραιά και έχει αποδεδειγμένα οργανωτικές και ηγετικές ικανότητες. Αυτό συνέβη επίσης, γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ήδη επιφορτισμένος με τις ναυτιλιακές του επιχειρήσεις, αλλά και με τον Ολυμπιακό. Ισχύει αυτό το σενάριο; Μόνο οι πολύ κοντινοί συνεργάτες των δύο ισχυρών ανθρώπων γνωρίζουν. Αυτό που είναι σίγουρο, πάντως, είναι πως η ταυτόχρονη παρουσία του πρώην και του νυν ηγέτη του Ολυμπιακού θα προσδώσει αίγλη στο ερυθρόλευκο ψηφοδέλτιο.