Τι περιμένουμε και δεν βάζουμε τη φωτογραφία του Άρη Πορτοσάλτε δίπλα στη λέξη «χυδαιότητα» σε απανταχού λεξικά; Ίσα ίσα για να ξέρουμε με τί έχουμε να κάνουμε κάθε φορά που «τρακάρουμε» μαζί του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ναι, καλά κατάλαβες. Ο Πορτοσάλτε έχασε για ακόμα μια φορά το μέτρο του τί μπορείς και τι δεν μπορείς να πεις, όχι μόνο στον τηλεοπτικό αέρα, αλλά γενικότερα.

Αυτή τη φορά, ο αγαπημένος δημοσιογράφος της καρδιάς μας, με ένα λογίδριο μίσους και έντονο εκνευρισμό, ζήτησε οι ανεμβολίαστοι να υπογράφουν πως δεν πρόκειται να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ. Στο μεταξύ, προφανώς και μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που προ ολίγων ημερών είχε ζητήσει να μη δίνεται σύνταξη σε ανεμβολίαστους πολίτες.

Αυτή τη φορά, ο Άρης Πορτοσάλτε δήλωσε πως «Εάν εγώ πω ότι θα υπογράψεις ότι εάν δεν κάνεις εμβόλιο παίρνεις όλη την ευθύνη πάνω σου (ότι δηλαδή δεν θα μπεις σε ΜΕΘ). Με στόχο να υπάρχουν και άλλα κρεβάτια στις ΜΕΘ πέρα από τους ασθενείς του κορωνοϊού, τι θα γίνει; Θα γράφουν πάλι ο Πορτοσάλτε είπε», σε αρκετέ εκνευρισμένο τόνο.

https://www.youtube.com/watch?v=wwWfJ9dQIAA

Η παρουσιάστρια, τον ρώτησε αν περιμένει όντως από κάποιο ανεμβολίαστο να υπογράψει πως αν χρειαστεί ΜΕΘ δεν θα μπει σε ΜΕΘ, με τον Πορτοσάλτε να τις απαντάει: «Όταν υπάρχει εμβόλιο διαθέσιμο…». Οι παρουσιαστές των ρώτησαν ευθέως τι περιμένει. Να του πουν οι γιατροί «να πεθάνεις έξω» και εκείνος συνέχισε στον ίδιο, χυδαίο ρυθμό, λέγοντας πως «δεν θα έμπαινε αν εμβολιαζόταν».

«Δεν μπορείς να αφήσεις τον άλλον να πεθάνει, Δηλαδή ο γιατρός θα παραβιάσει τον ιατρικό του όρκο και θα τον αφήσει να πεθάνει», ήταν μια από τις απαντήσεις που έλαβε στη συνέχεια από τους παρουσιαστές οι οποίοι έδωσαν τον λόγο στον καθηγητή Πνευμονολογίας Θ.Βασιλακόπουλο. Όχι ότι περιμένουμε να αλλάξει κάτι. Άρης Πορτοσάλτε είναι αυτός.