Φαίνεται πως στο HBO δεν τους έγινε μάθημα… Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα η υπηρεσία HBO Go, όπου μπορεί ο συνδρομητής να παρακολουθήσει το πρόγραμμα του καναλιού, κράσαρε. Και αυτό συνέβη λόγω της πολυαναμενόμενης πρεμιέρας του τέταρτου κύκλου της επικής σειράς «Game of Thrones».Η σειρά κάνει παγκόσμια επιτυχία και όπως είναι λογικό τα social media πήραν «φωτιά» την ώρα του… ατέρμονου buffering, από συνδρομητές της υπηρεσίας που ήταν έξαλλοι.

Η πρώτη φορά που σημειώθηκε το ασυνήθιστο φαινόμενο, για τηλεοπτικό κανάλι του μεγέθους του HBO, ήταν στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς «True Detective», στις 9 Μαρτίου. Κι επειδή αυτό μοιάζει παράξενο, αξίζει να αναφερθούμε σε κάποια δημοσιεύματα που θέλουν αυτήν την αποτυχία… σχεδιασμένη!

Για παράδειγμα, το περιοδικό Time, έγραφε με αφορμή το κρασάρισμα των servers στο τελευταίο επεισόδιο του «True Detective»: «κάποιοι εικάζουν πως το πρόβλημα μπορεί να είναι μια προσπάθεια του HBO για να σταματήσουν οι συνδρομητές να δίνουν σε φίλους τους που δεν είναι συνδρομητές της υπηρεσίας τους κωδικούς τους».

Αξίζει επίσης, να αναφέρουμε, πως ανάλογη υπηρεσία διαθέτει και η Nova, αλλά οι κωδικοί μπορούν να μπουν μόλις σε δύο συσκευές.

Με την έναρξη του Game of Thrones, το HBO προσβλέπει σε μια θεαματική αύξηση των συνδρομητών του, παρόλο που η σειρά είναι η πιο πολυκατεβασμένη μέσω «πειρατείας». Μάλιστα, το τελευταίο επεισόδιο του τρίτου κύκλου, κατέχει ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ, αφού σε μία μόλις ώρα από την προβολή του, τα downloads έφτασαν το 1 εκατομμύριο!