Το ημερολόγιο έγραφε 19 Ιουνίου 2013 όταν ο κόσμος της 7ης Τέχνης πάγωσε: ο James Gandolfini μόλις είχε αφήσει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 51 ετών. Ο γνωστός ηθοποιός βρισκόταν στη Ρώμη για ολιγοήμερες διακοπές, ενώ παράλληλα θα πήγαινε και στο Taormina Film Festival στις 22 του μήνα, προκειμένου να τιμηθεί. Όμως δεν πρόλαβε να πάει να παραλάβει το βραβείο του, ενώ το Ιταλικό φεστιβάλ το καλοκαίρι έκλεισε με ένα αφιέρωμα στην πλούσια καριέρα του. 

Και μέσα στις επόμενες ημέρες πολλοί ήταν αυτοί που δυσκολεύονταν να συνηδειτοποιήσουν ότι ο Gandolfini είχε φύγει πλέον από τη ζωή. Άλλωστε ήταν αρκετά νέος και είχε τόσα πολλά να προσφέρει ακόμα στον κόσμο της τέχνης. Όμως η μοίρα του έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι – ένα παιχνίδι από το οποίο δεν θα μπορούσε να βγει κερδισμένος. 

Και τώρα, περίπου 10 μήνες μετά τον θάνατό του, έκανε την εμφάνισή του το trailer του θρίλερ «The Drop» (εκτός του Gandolfini, παίζουν οι Tom Hardy και Noomi Rapace). Μια ταινία που έχει τραβήξει ήδη πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς πρόκειται για την τελευταία εμφάνιση του αγαπημένου ηθοποιού στη μεγάλη οθόνη. 

Η ταινία αναμένεται να βρίσκεται στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο.