Υπάρχουν άνθρωποι που ανακαλύπτουν το ταλέντο τους στην πορεία και άλλοι που από μικροί ξέρουν τον δρόμο τους. Σε αυτή, την δεύτερη κατηγορία, ανήκει και ο Francis Ford Coppola. Γεννήθηκε στις 7 Απριλίου του 1939 μέσα σε ένα καλλιτεχνικό σπίτι, καθώς ο πατέρας του ήταν γνωστός μουσικός και συνθέτης και από νωρίς κατάλαβε το μέλλον του. 

Και στις περίπου 5 δεκαετίες που βρίσκεται στον κόσμο της 7ης Τέχνης, ο Coppola έχει «γεννήσει» μερικά μικρά καλλιτεχνικά διαμαντάκια. Έχει κερδίσει 5 φορές το βραβείο Όσκαρ για τα έργα του, έχει πάει κόντρα στο κατεστημένο του Hollywood, έχει δικά του καφέ και εστιατόρια, ένα οινοποιείο, ενώ τη δεκαετία του ’70 δεν δίστασε να κυκλοφορήσει και ένα περιοδικό (το City Magazine) το οποίο τον «έβαλε» μέσα περίπου 1,5 εκ. δολάρια. Ενώ το πιο ωραίο είναι ότι ο George Lucas δημιούργησε τον χαρακτήρα του Han Solo για τα φιλμ «Star Wars» εμπνευσμένος από τον Coppola. 

Αλλά, αυτό που θα θυμόμαστε πάντα από τον Coppola είναι οι ταινίες τους. Αυτές τον έκαναν γνωστό σε όλο τον κόσμο και αυτές είναι η καλύτερη κληρονομιά του στον κόσμο της τέχνης. Από την τριλογία του «Νονού» και το «Αποκάλυψη τώρα» εώς τον «Δράκουλα» και το «Outsiders», ο Francis Ford Coppola θα είναι πάντα ένας από τους αγαπημένους μας δημιουργούς. 

https://www.youtube.com/watch?v=UAfQyws4Rf0