Ο αρχηγός των Σκανδιναβών, Σίμον Κιάερ, ήταν εκείνος, ο οποίος ξεκίνησε καρδιοπνευμονική ανάνηψη στον Έρικσεν, ενώ, βεβαίως, μαζί με τους υπεύθυνους γιατρούς του σταδίου τιμώνται ο γιατρός και ο φυσιοθεραπευτής της εθνικής Δανίας, που η βοήθειά τους ήταν αποφασιστικής σημασίας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Έρικσεν κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία στις 12 Ιουνίου στην Κοπεγχάγη και δέχθηκε αμέσως τις πρώτες βοήθειες που του έσωσαν τη ζωή στο γήπεδο, πριν μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, δήλωσε ότι οι αποδέκτες του βραβείου είναι «οι πραγματικοί ήρωες του EURO 2020» και είπε:


 «Είναι πράγματι μεγάλη τιμή για μένα να τους απονείμω το βραβείο του προέδρου της UEFA.
Φέτος, το Βραβείο του Προέδρου ξεπερνά το ποδόσφαιρο. Λειτουργεί ως μία σημαντική και αιώνια υπενθύμιση για το πόσο πολύτιμη είναι η ζωή. Θα ήθελα επίσης να στείλω τις καλύτερες ευχές μου στον Κρίστιαν Έρικσεν και την οικογένειά του, καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή του».

Ο Έρικσεν φέρει από τότε εμφυτευμένο έναν τύπο βηματοδότη που μπορεί να αποτρέψει τις θανατηφόρες καρδιακές αρρυθμίες, «εκτοξεύοντας» ένα τράνταγμα για να αποκαταστήσει τον κανονικό καρδιακό ρυθμό.

Ωστόσο, το μέλλον του στο ποδόσφαιρο είναι αμφίβολο, με τους κανονισμούς στην Ιταλία να εμποδίζουν τον 29χρονο Δανό να παίξει ποδόσφαιρο, εάν η συσκευή δεν αφαιρεθεί.

«Κάνατε μια φανταστική δουλειά και μου σώσατε τη ζωή» τόνισε ο Έρικσεν σε μήνυμά του, ευχαριστώντας το εμπλεκόμενο ιατρικό προσωπικό.

«Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο και αρχηγό Σίμον και στους συμπαίκτες μου στην ομάδα της Δανίας για την υποστήριξή σας, τόσο στις 12 Ιουνίου όσο και μετά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ