«Να τους βάλουμε στη Βουλή, να μην ψηφιστεί κανένα μνημόνιο, να μην περάσει κανένα αντιλαϊκό μέτρο», υποστήριζαν οι… ρομαντικοί που στήριζαν τη Χρυσή Αυγή ως υπερασπιστή του ελληνικού λαού, του απλού πολίτη που δεν είχε προσβάσεις στα διάφορα κέντρα εξουσίας. Και ω του θαύματος, με το οπτικοακουστικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ήλιας Κασιδιάρης αποδεικνύεται το ακριβώς αντίθετο.

Ο εναγκαλισμός των… αντισυστημικών με τον γραμματέα της κυβέρνησης. Κουτσομπολιό επιπέδου Κατίνας και… ψήσιμο για να πάει ο Μπαλτάκος και να βοηθήσει τους Χρυσαυγίτες. Οι υπερασπιστές των αδυνάτων, λοιπόν, το ανάχωμα στη λαίλαπα, είναι σε ένα διαρκές σουαρέ με τον ισχυρό άνδρα της κυβέρνησης.

Θυμάστε αντισυστημικούς να μπαινοβγαίνουν στα γραφεία του συστήματος, να πίνουν καφέδες παρέα και να ζητούν χάρες; Προφανώς και όχι.

Ή μήπως η Χρυσή Αυγή κατάφερε να αποτρέψει οτιδήποτε αντιλαϊκό, οποιαδήποτε απαίτηση της τρόικας ήθελε να περάσει από τη Βουλή; Τίποτε δεν έκανε. Απλά, έκανε το πιο υποκριτικό από όλα. Έβριζε Θεούς και δαίμονες  για το θεαθήναι, για να γίνουν αρεστοί από «ψηφοφόρους της οργής» και στο μισοσκόταδο, χαμηλόφωνα, συναλλασσόταν με ένα εκπρόσωπο της εξουσίας. «Εχω συναντηθεί πολλές φορές και με πολλούς από αυτούς», αποκάλυψε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου, το πρωί της Πέμπτης, συμπληρώνοντας πως οι περισσότερες συναντήσεις τους ήταν πριν από τη δολοφονία Φύσσα.

Οι κατηγορίες εναντίον των κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής, μόνο κατασκευασμένες δεν είναι. Η δολοφονία του Φύσσα και τα πογκρόμ εναντίον μεταναστών και ψηφοφόρων άλλων κομμάτων δεν είναι πλάνη, σε ένα κόμμα που έχει για ιδεολογία το μίσος σε οτιδήποτε είναι διαφορετικό από αυτά που πρεσβεύει.

Το βίντεο και όποια άλλα βίντεο βγουν στη φόρα είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την αντισυστημική φούσκα της Χρυσής Αυγής.