Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία – σε όλο τον κόσμο αρέσει να βγαίνει το βράδυ, να διασκεδάζει, να χορεύει και να πίνει ένα ποτό παραπάνω. Αλλά, το ακόμα πιο σίγουρο είναι πως, σε κανέναν δεν αρέσει το επόμενο πρωινό. Εκείνο που το κεφάλι μοιάζει με 100 κιλά και όλα τον ενοχλούν.

Αυτά τα πρωινά με hangover που κάνουν όλη την υπόλοιπη μέρα να μοιάζει ατελείωτη. Και το χειρότερο είναι πως είτε καλοκαίρι σε κάποιο νησί, είτε το χειμώνα μετά το πρωτοχρονιάτικο πάρτι, ο πονοκέφαλος είναι ο ίδιος.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν προτείνει διάφορα «φάρμακα» για το πρωινό hangover – από δυνατό σκέτο καφέ έως ένα κοκτέιλ Bloody Mary. Ωστόσο η καλύτερη λύση μοιάζει να έρχεται από έναν ειδικό – τον James McDuffe.

Ο σεφ του Joseph Leonard στη Νέα Υόρκη έχει δει πολλούς με hangover και έχει περάσει ουκ ολίγους πονοκεφάλους και ο ίδιος. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσει αυτό το πιάτο – λουκάνικο και αυγά με σάλτσα ντομάτας!

Ένα τόσο δυνατό πρωινό, όσο ο πονοκέφαλός σου!

Για να κάνεις τη σάλτσα ντομάτας με τα αυγά και το λουκάνικο του McDuffee χρειάζεσαι:

* 3 ντομάτες

* 1/4 κρεμμύδι

* 1 σκελίδα σκόρδο

* 1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας

* 1 πρέζα αλάτι

* 1 κουταλιά της σούπας λάδι

* 2 λουκάνικα

* 2 αυγά

«Χτυπάς» τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη πάστα ντομάτας και το αλάτι στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός. Στη συνέχεια το ρίχνεις σε ένα τηγάνι, το σοτάρεις και αμέσως μετά ρίχνεις το λάδι.

Παράλληλα σοτάρεις τα λουκάνικα και μόλις αυτά πάρουν χρώμα, ρίχνεις από πάνω τους τη σάλτσα ντομάτας που έχεις ετοιμάσει και τα αφήνεις να τηγανιστούν για 10 με 15 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμα, ετοιμάζεις και τα αυγά, όπως εσύ θέλεις – εμείς προτείνουμε αυγό μάτι γιατί γίνεται πολύ γρήγορα.

Τα «πετάς» σε ένα πιάτο και είσαι έτοιμος. Το νου σου: το πρωινό συνόδευσέ το με ένα ποτήρι νερό. Μην δεις λουκάνικα και αρχίσεις τις μπύρες.