Υπάρχει μια ομάδα  αντιεμβολιαστών στο Facebook που ορισμένα –αν όχι όλα- τα μέλη της κουβαλούν μισαλλοδοξίες, είναι σκοταδιστές, επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, διχαστικοί. Δεν αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Γιατί δεν μπορούν.

Η ανθρώπινη βλακεία είναι ανίκητη. Αλλά η ύβρις και ο μη σεβασμός απέναντι στους νεκρούς είναι τουλάχιστον εμετικός. Είναι πραγματικά κρίμα να βλέπεις κάποιες εμμονές να μορφοποιούνται σε μια εικόνα που προκαλεί αηδία για τους εμπνευστές της.

Είναι εντελώς διαφορετικό να πρεσβεύεις μια δική σου ατζέντα, έστω βασισμένη σε fake news και παραπληροφόρηση κι άλλο να κάνεις επώδυνες αναρτήσεις την ημέρα της κηδείας ενός 26χρονου κοριτσιού που δολοφονήθηκε. Θέλεις να παραμείνεις –συνειδητά- ανεμβολίαστος και να πιστεύεις σε τσιπάκια, να μιλάς για ανθρώπινα πειραματόζωα, παγκόσμια συνωμοσία, να γράφεις τη δική σου Χάρτα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να ζεις ως αρνητής μιας πανδημίας; Δεν μπορεί να σε μεταπείσει κανείς.

Αλλά εσύ που δηλώνεις Έλληνας ορθόδοξος αντιεμβολιαστής, σκεπτικιστής ή κάτι παραπλήσιο πώς τολμάς να κάνεις πλάκα την ημέρα που κηδεύεται ένα αθώο κορίτσι; Είναι ένα θλιβερό και δυσοίωνο ποστ.Πρόκειται για μια ωμή κανονικοποίηση της έμφυλης βίας. Δεν είναι γραφικοί. Είναι ψευδοκινηματίες, που μέσα από δήθεν συλλογικότητες φτιάχνουν σιγά σιγά τη νέα ακροδεξία. Και όλοι θυμόμαστε ποια είναι η θέση της γυναίκας σύμφωνα με τους alt right; Αναπαραγωγική μηχανή χωρίς πολλά δικαιώματα.

Είναι οι ίδιοι που ποστάρουν ότι αισθάνονται θύματα της ανελευθερίας. Θεωρούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάτι αντιδημοκρατικό, αντισυνταγματικό και καταπιεστικό για τα δικαιώματά τους. Είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι από πίσω κρύβεται ο Σατανάς ή ο Μπιλ Γκέιτς και οι μεγάλες καπιταλιστικές φαρμακευτικές εταιρείες. Είναι αυτοί που κοροϊδεύουν την Γαρυφαλλιά, την δολοφονημένη από τον σύντροφό της φαρμακοποιό ο οποίος την έσπρωξε στα βράχια στην Φολέγανδρο με αποτέλεσμα να χτυπήσει και να πέσει στη θάλασσα όπου επήλθε ο πνιγμός της σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση. Αυτοί είναι.