Την ώρα που η κεντρική πολιτική σκηνή βρίσκεται στις φλόγες, με τις πολιτικές ζυμώσεις να φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, ο έρωτας των Ελλήνων για την πολιτική φαίνεται πως αναζωπυρώνεται. Πώς να εξηγήσει κανείς την πλειάδα ανθρώπων αναγνωρίσιμων, που τους γνωρίσαμε μέσα από τα επαγγελματικά τους, ξαφνικά εκφράζουν το ενδιαφέρον να ασχοληθούν με τα της Αυτοδιοίκησης ή να… ξενιτευτούν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η φήμη πως ένας εκ των αρχισυντακτών του MEGA, ο Ανδρέας Κωνσταντάτος δέχθηκε κρούση από την Άντζελα Γκερέκου, για να μπει στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για το Ιόνιο και εκείνος την αποδέχθηκε είναι η δεύτερη απώλεια του MEGA, μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Η πρώτη ήταν αυτή της Μαρίας Σπυράκη, που κάλυπτε το κυβερνητικό ρεπορτάζ, αλλά και αυτό της ΝΔ, που είπε το «ναι» και το όνομά της θα βρίσκεται στο ευρωψηφοδέλτιο της γαλάζιας παράταξης.

Ο Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε το συνδυασμό του και σε αυτόν συναντάμε τη γνωστή δημοσιογράφο τηλεκριτικό, Πόπη Διαμαντάκου, που έχει περάσει από τη ΔΗΜΑΡ και τον πολιτικοποιημένο ηθοποιό και σκηνοθέτη, Αντώνη Καφετζόπουλο. Απέναντί τους θα βρουν μια ηθοποιό που έγινε αναγνωρίσιμη σε… μια νύχτα, με τη συμμετοχή της στο επιτυχημένο «Παρά Πέντε», την πρωτοεμφανιζόμενη στον πολιτικό στίβο, Αγγελική Λάμπρη.

Σε ένα άλλο στρατόπεδο υποψηφίου δημάρχου Αθηνών, αυτό του Άρη Σπηλιωτόπουλου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος θα είναι και ο Ρένος Χαραλαμπίδης, που είχε δοκιμαστεί και στις βουλευτικές εκλογές του 2012 με το κόμμα της ΝΔ.

Η Άννα Φόνσου είναι η απάντηση του Νικήτα Κακλαμάνη στις παραπάνω υποψηφιότητες, μια ηθοποιός που δραστηριοποιείται για χρόνια στα κοινά. Μία ακόμη υποψηφιότητα με τα ίδια χαρακτηριστικά της προαναφερθείσας, είναι αυτή της Τιτίκας Στασινοπούλου, που κοσμεί το συνδυασμό του Βασίλη Καπερνάρου.

Φαίνεται πως αυτοί που δοκιμάζουν και πετυχαίνουν στην πολιτική, δεν τα παρατάνε. Ο Ηλίας Ψινάκης, για παράδειγμα, που είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με το συνδυασμό του ΛΑ.Ο.Σ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Πλέον, ο γνωστός manager ηγείται ψηφοδελτίου, αυτό για τη δημαρχία Μαραθώνα και έχει επιλέξει κάποια ονόματα, επίσης αναγνωρίσιμων ανθρώπων. Όπως αυτά του Θέμη Μάλλη, του αρχισυντάκτη επί σειρά ετών της Ελεονώρας Μελέτη και του παλαίμαχου διεθνή ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Σπύρου Λιβαθηνού.

Όπως ο Ηλίας Ψινάκης, έτσι και ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος, μπορεί να εκλέχθηκε στις στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στο δήμο Ηλιούπολης, αλλά στις επερχόμενες εκλογές αλλάζει δήμο, αφού θα είναι υποψήφιος στον δήμο Μεσσήνης, που βρίσκεται και η ιδιαίτερη πατρίδα του. 

Μία άλλη… μπαρουτοκαπνισμένη σε πολιτικούς στίβους ηθοποιός, η Λίλα Καφαντάρη, θα είναι για άλλη μια φορά υποψήφια περιφερειάρχης στο Νότιο Αιγαίο με το ΚΚΕ.

Η Λίλα Καφαντάρη έχει εκλεγεί και βουλευτής, ενώ ο Παύλος Χαϊκάλης που είναι εν ενεργεία βουλευτής θα ηγηθεί επίσης του συνδυασμού των Αν.Ελ. στην περιφέρεια Αττικής.

Δήμο διεκδικεί και ο Τάσος Χαλκιάς που κατεβαίνει ανεξάρτητος υποψήφιος στο Χαϊδάρι και δοκιμάζεται για πρώτη φορά στα κοινά. Μάλιστα, ανέφερε ως πηγή έμπνευσης τον Κώστα Σόμμερ. « Δεν μπορούσα να μην πω το “ναι” έχοντας ένα φωτεινό παράδειγμα μπροστά μου, τον φίλο μου τον Αποστόλη Γκλέτσο», τόνισε στο πρωινάδικο του ΑΝΤ1, καλεσμένος της Φαίης Σκορδά και τους Γιώργου Λιάγκα και συνέχισε… «Κατεβαίνω ανεξάρτητος και όσοι πιστοί των κομμάτων, να κατέβουν να βοηθήσουν αν θέλουν. Είμαι 61 χρόνια δημότης Χαϊδαρίου και δεν μετακινήθηκα από εκεί ούτε για ένα δευτερόλεπτο».

Μιλώντας για τον γόη των 90’s, ο Απόστολος Γκλέτσος θα διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία της γενέτειράς του, Στυλίδας.

Ένας άλλος συνάδελφός του, ο γόης των 00’s, Κώστας Σόμμερ δηλώνει πως «δεν θα υπήρχε περίπτωση να κατέβαινα εάν δεν τον πίστευα. Δεν το κάνω για χαβαλέ» δηλώνει και υποστηρίζει ότι «μόνο θετική επίδραση μπορεί να έχει το να εκμεταλλευτείς το όνομα που μπορεί να έχεις, μαζί με όλα όσα έχεις χτίσει τόσα χρόνια» και ζητά την ψήφο των δημοτών του Αλίμου.

Και αφού πιάσαμε τους όμορφους, θα πρέπει να αναφέρουμε και το sex symbol των 90’s, Βάνα Μπάρμπα, που και αυτή δεν είναι καινούργια στον πολιτικό στίβο και θα είναι υποψήφια στο δήμο Γλυφάδας.

Τον ιστορικό δήμο της Τρίπολης διεκδικεί μια άλλη ηθοποιός που γνωρίσαμε την ίδια δεκαετία με τη μελαχρινή star, η Αντιγόνη Γιαννούλη, που την γνωρίσαμε μέσα από τη «Λάμψη».

Δήμο διεκδικεί και ο γνωστός «Άγγελος» της ταινίας, ο Μιχάλης Μανιάτης, που μετά το πέρασμά τους από μεσημεριανά πάνελ, είναι υποψήφιος για το δήμο του Πύργου.

Δύο γνωστοί μας από τα παλιά, οι τραγουδιστές Άγγελος Διονυσίου και Κώστας Μπίγαλης, κατεβαίνουν αμφότεροι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο πρώτος για το δήμο Βύρωνα και ο δεύτερος για το δήμο Φιλαδέλφειας.

Στην κατηγορία των μοντέλων Νόνη Δούνια, Ισαβέλλα Δάρρα και Ιωάννα Σουλιώτη κατεβαίνουν υποψήφιες και ανατρέπουν αναχρονιστικά κλισέ περί ομορφιάς και IQ.

Έτσι, η πρώτη θα είναι υποψήφια στον Πειραία, με τον συνδυασμό του Βασίλη Μιχαλολιάκου, ενώ η δεύτερη και η τρίτη θα είναι στον ίδιο συνδυασμό, αυτό του Παναγιώτη Κόνσουλα, για το Δήμο Βύρωνα. 

Για το τέλος αφήνουμε τον Γιώργο Λιανό, που δεν γνωρίζουμε τι επάγγελμα γράφει ακριβώς στην ταυτότητά του. Τραγουδιστής; Διασκεδαστής; Πανελίστας; Θα σας γελάσουμε. Το σίγουρο είναι πως είναι υποψήφιος στο δήμο Σαρωνικού.

Υπέροχο πράγμα η δημοκρατία. Ο καθένας μπορεί να εκλεγεί, εάν συγκεντρώνει την προτίμηση του λαού. Το θέμα είναι τα κριτήρια που επιλέγει ο κάθε ψηφοφόρος τον «εκλεκτό» του. Δεν είναι reality, δεν είναι talent show. Δεν έχει να κάνει με το ταλέντο τους στον επαγγελματικό τους χώρο, αλλά με το ήθος, την εργατικότητα, τις αξίες που αναδεικνύουν μέσα από συνεντεύξεις τους. Οι άξιοι είναι παντού, φτάνει να τους ανακαλύψεις!