“Για όλες τις μελαχρινές φίλες μου – φοράω το νέο μου κραγιόν και μπλε μάσκαρα για να σας υπενθυμίσω ότι τα μαλλιά του προσώπου είναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ!”

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joanna Kenny (@joannajkenny)

Είτε αφαιρείτε το δικό σας χνούδι/ μουστάκι με αποτρίχωση, ξύρισμα ή κερί/ χαλάουα,είτε το αφήνετε να υπάρχει σε όλο του το μεγαλείο, αυτό που κάνεις με τις τρίχες σου είναι εντελώς δική σου επιλογή.

Η Joanna J Kenny, μια 31χρονη Βρετανίδα αισθητικός, ανέβασε στο Instagram για να μοιραστεί ένα κοντινό με τις τρίχες των άνω χειλιών της σε όλο της το μεγαλείο μαζί με την πιο ενδυναμωτική λεζάντα.

Εξηγεί ότι άρχισε για πρώτη φορά να παρατηρεί το χνούδι προσώπου όταν ήταν έφηβη. “Ντροπιασμένη, θα χρησιμοποιούσα ό,τι μπορούσα για να το αφαιρέσω. Αλλά όταν η ακμή μου έγινε πιο φλεγμονώδης βρήκα τις περισσότερες μεθόδους αποτρίχωσης επιβαρυντικές», έγραψε. “Και ενώ τον τελευταίο χρόνο το δέρμα μου έχει καθαρίσει ως επί το πλείστον, δεν έχω αρχίσει να αφαιρώ ξανά τις τρίχες του προσώπου μου. Καθώς είμαι φυσικά ανοιχτόχρωμη, γνωρίζω ότι το χνούδι μου δεν είναι τόσο αισθητό όπως στις  μελαχρινές φίλες μου. Αλλά εξακολουθώ να δέχομαι το περιστασιακό τρολ στα σχόλια επισημαίνοντας ότι έχω μουστάκι!”

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ειδικός περιποίησης δέρματος χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της για να μοιραστεί τις απόψεις της σχετικά με τα μαλλιά του προσώπου. Πρόσφατα μοιράστηκε μια λίστα με όλους τους λόγους για τους οποίους τα μαλλιά του προσώπου της την κάνουν όμορφη – και είναι τόσο ενδυναμωτική.

Έγραψε:

• Οι τρίχες του προσώπου δεν με κάνουν βρώμικη

 • οι τρίχες του προσώπου μου δεν με κάνουν λιγότερο γυναίκα

 • αφήνοντας τις τρίχες του προσώπου μου δεν σημαίνει ότι δεν φροντίζω τον εαυτό μου

• ορατές τρίχες στο προσώπο δεν σημαίνει αυτόματα ότι έχω μια ορμονική ανισορροπία ή ότι η επιθυμία μου να το ομαλοποιήσω εδώ σημαίνει ότι θέλω οι άνθρωποι που έχουν να μείνουν  χωρίς θεραπεία

 • οι τρίχες  του προσώπου και του σώματος μπορούν να είναι κληρονομικά

• επιλέγοντας να μην αφαιρέσω τις τρίχες  του προσώπου μου δεν σημαίνει ότι δεν συμφωνώ με άλλους ανθρώπους που επιλέγουν να το κάνουν. Το θέμα είναι ότι όλοι πρέπει να έχουμε την ελευθερία να κάνουμε επιλογές για τα σώματά μας χωρίς φόβο ότι κρινόμαστε.

Το ξύρισμα, η αποτρίχωση, το laser  στα πόδια, στις μασχάλες μας και στο μπικίνι έχει γίνει αποδεκτό – και ακριβό – μέρος της ρουτίνας ομορφιάς μας, γι ‘αυτό και δημοσιεύσεις όπως της Joanna είναι τόσο σημαντικές.