Ο Μίροσλαβ Στοχ αστόχησε δύο φορές από τα 11 μέτρα στον αγώνα του ΠΑΟΚ εναντίον της Μακάμπι Χάιφα. Κι όμως, αυτό δεν τον κάνει κακό παίκτη, αν αναλογιστεί κανείς τους παίκτες που έχουν χάσει δύο πέναλτι στο ίδιο ματς. Ας ξεκινήσουμε, όμως, από το πιο κραυγαλέο…

Ο Μάρτιν Παλέρμο, με το εθνόσημο της Αργεντινής, αστοχεί σε 3(!) πέναλτι, σε ματς για τα προκριματικά του Copa America εναντίον της Κολομβίας!

https://www.youtube.com/watch?v=vDmib-TrPwI

 

Ένας άλλος παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Κωστίκος, αστοχεί σε δύο πέναλτι σε αγώνα εναντίον της Κορίνθου τη σεζόν 1982. Μάλιστα, και τα δύο πέναλτι έγιναν στο πρώτο ημίχρονο, όπως και στον αγώνα του ΠΑΟΚ με Μακάμπι Χάιφα την Πέμπτη.

Ο Νίκος Αναστάσοπουλος χάνει δύο πέναλτι την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 1982-83. Ο Ολυμπιακός είναι ήδη πρωταθλητής και απέναντι στη Δόξα Δράμας ο «μουστάκιας» προσπαθεί να πάρει και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. 4 Απριλίου του 2010.

Ο Darren Bent αγωνίζεται με τα χρώματα της Sunderland και αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του, Tottenham. Οι «μαύρες γάτες» κερδίζουν 3-1, με τον τερματοφύλακα των «σπιρουνιών» Heurelho Gomes να αποκρούει δύο πέναλτι του πρώην συμπαίκτη του.

Ακόμη και Βραζιλιάνος να είσαι, πέναλτι θα χάσεις. Και δύο, μάλιστα, σε έναν αγώνα. Ρωτήστε τον Αλεσάντρο της Βάσκο Ντα Γκάμα, που αστόχησε δύο φορές σε αγώνα εναντίον της Αλιάνζα Λίμα για το Κόπα Λιμπερταδόρες.

https://www.youtube.com/watch?v=CvJwtcKnBaY

 

Και για να ξέρετε το πέναλτι στα ελληνικά λέγεται «επανορθωτικό λάκτισμα»! Αν δεν μπορείς να το βάλεις, τουλάχιστον να το λες σωστά. 

Δες τα γκολ από το χθεσινό ματς του ΠΑΟΚ με τη Μακάμπι. 

https://www.dailymotion.com/video/x16dvti