Ο σκοτεινός κόσμος του Pornhub

Μια έρευνα μας έκανε γνωστό τι ακριβώς συμβαίνει στα τρία δημοφιλέστερα πορνογραφικά σάιτ.

Ο σκοτεινός κόσμος του Pornhub

Μια έρευνα μας έκανε γνωστό τι ακριβώς συμβαίνει στα τρία δημοφιλέστερα πορνογραφικά σάιτ.


Μια έρευνα στην οποία βασίζεται ένα δημοσίευμα του BBC, μας κάνει γνωστό ότι αναλύθηκαν τίτλοι και περιγραφές από 131.738 βίντεο στις launch pages των Pornhub, XVideos και  XHamster και διαπιστώθηκε από τους ερευνητές ότι οι περιγραφές βιασμών, σωματικής βίας και αιμομιξιών είναι πολλές και έντονες.

Από την πλευρά των συγκεκριμένων σάιτ, φυσικά, κάτι τέτοιο αμφισβητείται αφού όπως υποστηρίζουν, απομακρύνουν το παράνομο περιεχόμενο. Μάλιστα, το Pornhub δημοσίευσε και έκθεση διαφάνειας πριν από λίγες ημέρες με την οποία ξεκαθαρίζει ότι έχουν αλλάξει και θα αλλάξουν και στη συνέχεια πολλά στην πλατφόρμα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι ερευνητές τραβούσαν screenshots σε ωριαία βάση από τις κεντρικές σελίδες των τριών δημοφιλέστερων πορνογραφικών ιστοσελίδων για έξι ολόκληρους μήνες μεταξύ του 2017 και του 2018.

via GIPHY

Η έρευνα έδειξε ότι πάνω από 8.000 τίτλοι αναφέρονταν σε σωματική επιθετικότητα ή σε εξαναγκασμό σε σεξουαλική δραστηριότητα. Μάλιστα, 2.966 ήταν αυτοί που περιέγραφαν σεξουαλική κακοποίηση με εικόνες, όπως για παράδειγμα ‘’hiden cams’’ και ‘’upskirting’’. Επίσης, 5.785 τίτλοι περιέγραφαν σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ συγγενών.

Οι τρεις αυτές πλατφόρμες, είναι μάλιστα οι μεγαλύτερες σε επισκεψιμότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο και το συγκεκριμένο περιεχόμενο, ήταν ορατό σε επισκέπτες που έμπαιναν για πρώτη φορά στη σελίδα τους. Τους τελευταίους μήνες, τόσο το Pornhub, όσο και τα υπόλοιπα δύο σάιτ, στους όρους χρήσης τους, απαγορεύουν το περιεχόμενό τους να απεικονίζει σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, βιασμούς, αιμομιξίες και εξαναγκασμό σε σεξουαλικές πράξεις.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα