Ήρθε στον Ολυμπιακό ως ο νέος μαέστρος. Ο αντι-Ιμπαγάσα που θα δίνει το ρυθμό στα υπόλοιπα μέλη της ορχήστρας. Μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ  -Τσόρι για τους… φίλους-  δεν είχε απαντήσει στις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει το καλοκαίρι η μεταγραφή του. Στο βρεγμένο Λουζ, ωστόσο, καθάρισε… στεγνά τη Μπενφίκα με μια κίνηση. Κι ας «προδόθηκε» από το λάθος του Ρομπέρτο.

Με αφορμή, λοιπόν, τη μαγική προσποίηση στον Γκαράι, το provocateur παραθέτει τα καλύτερα στιγμιότυπα από τη ζωή της 32χρονης κλασικής αργεντίνικης ποδοσφαιρόφατσας.

* Ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες γεννήθηκε τον Ιούνη του 1981. Στις 10 του μήνα (δεκάρι ακόμη και στη… γέννησή του).

* Πιτσιρικάς πέρασε δύσκολα χρόνια. Για να περνάει την ώρα του και να βγάζει κανένα πέσο παραπάνω, βοηθούσε τον παππού του, ο οποίος πουλούσε παγωτά.

* Μεγαλώνοντας δεν ξέφυγε από την πεπατημένη. Τάνγκο δεν έμαθε, είχε όμως την ικανότητα να χορεύει τους αντιπάλους. Πρότυπό του; Ο… Θεός της Αργεντινής, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

* Η μάνα του έχει πει: «Ήξερα ότι ήταν το μόνο πράγμα που τον γέμιζε».

* Η τρέλα και η παθολογική του σχέση με τη μπάλα, έφτασε μέχρι τον ψυχολόγο. Όταν η ομάδα του, η Κίλμες, έχασε τρεις τελικούς για κούπα, ο Τσόρι λύγισε.

* Το παρατσούκλι, το έβγαλαν οι συμπαίκτες του στα πρώτα βήματά του, βλέποντας ότι με παρτενέρ τη μπάλα, ξέρει καλύτερα τα βήματα από εκείνους. Ο Chori (σ.σ. μικρός κλέφτης) ερχόταν να εισβάλει στην ενδεκάδα.

* Έχει δύο παιδιά, τη Λούνα και τον Αγκουστίν. Οι ημερομηνίες γέννησής τους είναι χαραγμένες στο σώμα του, μαζί με τα ονόματα της οικογένειάς του και φυσικά τη μεγάλη ποδοσφαιρική του αγάπη, τη Ρίβερ Πλέιτ.

* Το 2001 κατέκτησε το Παγκόσμιο Νέων με την εθνική Αργεντινής, παρέα με τον συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Χαβιέ Σαβιόλα. Η ατυχία, όμως, του «έσκασε» ντρίμπλα και δεν αγωνίστηκε στον τελικό.

* Δύο χρόνια μετά, στα 22 του, έφυγε από τον αργεντίνικο νότο για το ρωσικό βορρά και τη Ρούμπιν Καζάν. Στα δύσκολα μαζί του και η Κλαούντια, ο «συμπαίκτης» της ζωής του. Τι έκανε εκεί; Λίγα πράγματα: ένα κύπελλο UEFA!