Ο Μάνος Χατζιδάκις ήταν από εκείνους που μαγεύτηκαν από τη φωνή του και τον εμπιστεύτηκε στην «Οδό Ονείρων». Μετά ήρθε «Ο ματωμένος γάμος» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα και το «Παραμύθι χωρίς όνομα» (σε στίχους Ιάκωβου Καμπανέλλη). Ο Λάκης Παππάς, η «φωνή των μπουάτ» όπως έχει χαρακτηριστεί, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών, το πρωί της Τετάρτης.

Γεννημένος στην Πρέβεζα, μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει κιθάρα. «Από παιδί έχω κάνει πολλές δουλειές και το τραγούδι προέκυψε τυχαία. Όμως είδα ότι είναι κάτι που με εκφράζει και με τονώνει ψυχικά και έτσι νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Τελικά είναι τρόπος ζωής», ήταν η απάντηση στην ερώτηση «γιατί τραγουδάτε κύριε Παππά;».

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του νέου κύματος, ερμήνευσε μερικά από τα αγαπημένα τραγούδια μια άλλης… νιότης, όπως τα «Πάει κι’ αυτή η Κυριακή», «Μη κουραστείς να μ΄αγαπάς», «Ήταν καμάρι της Αυγής» «Μανούλα μου», «Ο Έκτορας κι η Ανδρομάχη», «Έλα μαζί μου», «Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι», ενώ συνεργάστηκε με μερικούς από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του ελληνικού πενταγράμμου.