Σε μια πολιτική πράξη με ιδιαίτερο νόημα, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του από βουλευτής, για να αφοσιωθεί στο έργο για το δήμο Αθηναίων. Ο βουλευτής της ΝΔ, όπως και η Ρένα Δούρου που έπραξε το ίδιο μια εβδομάδα πριν, δείχνει το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν όλοι εκείνοι οι υποψήφιοι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην παρουσίαση του συνδυασμού του ο Άρης Σπηλιωτόπουλος «τρόλαρε» τον Νικήτα Κακλαμάνη με το σήμα της καμπάνιας του, που είναι μια… νερατζιά. Σαν και αυτές που έκοψε δηλαδή ο έτερος, «αντάρτης» συνυποψήφιός του επί των ημερών της δημαρχίας του.

Επιπλέον, επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του νυν δημάρχου και διεκδικητή του δήμου για δεύτερη θητεία, Γιώργου Καμίνη, χαρακτηρίζοντάς τον εξαφανισμένο.

 «Στην ουσία είναι σαν να έχουμε δύο Αθήνες, την Αθήνα της εγκατάλειψης και την Αθήνα που δεν συμβιβάζεται», σημείωσε με νόημα και συνέχισε: «Η πρώτη είναι η Αθήνα της παρακμής, μία πόλη που ελπίζει στα ελάχιστα. Η άλλη είναι η Αθήνα που σχεδιάζει μία λύση με επίκεντρο τον άνθρωπο. Αυτή η πόλη πάνω απ όλα πληρώνει ακριβά την κρίση. Δεν αξίζει να κατεβάζουμε τον πήχη των προσδοκιών και να συμβιβαζόμαστε με το μίζερο και το γκρίζο».

Με τη μάχη για τη δημαρχιακό θώκο να φουντώνει, η κίνηση του υποψηφίου της ΝΔ Άρη Σπηλιωτόπουλου, φανερώνει πολιτική γενναιότητα, αφού η νίκη δεν είναι εξασφαλισμένη. Αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μείνει εκτός πολιτικής σκηνής με την απόφασή του αυτή, αλλά από την άλλη δείχνει πως θέλει να κάνει έναν τίμιο πολιτικό αγώνα και πιστεύει στις δυνάμεις του.

Είτε υποστηρίζει κανείς την υποψηφιότητά του, είτε όχι, θα πρέπει να του το αναγνωρίσει.

 

Φωτογραφία: Fosphotos/Μενέλαος Μυρίλλας