Βλέπει κανείς τη Φάρμα; Μπορεί και όχι. Ωστόσο, όσοι τη βλέπουν, λογικά απόλαυσαν τον σεξισμό του Ερωτόκριτου, ο οποίος κατάφερε να εξοργίσει τις γυναίκες του σπιτιού. Η συνταγή είναι κλασική: γιατί τσακώνονται όλοι οι παίκτες ριάλιτι από ένα σημείο και μετά, όταν καλούνται να συμβιώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα; Πάνω κάτω για ό,τι τσακώνονται γενικότερα όσοι ανησυχούν. Ναι, για τις δουλειές του σπιτιού και την κουζίνα.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Ερωτόκριτος κατηγόρησε τις γυναίκες του ριάλιτι για ακαταστασία στην κουζίνα, κάνοντας έξαλλες τη Σοφία Παυλίδου και την Ειρήνη Κολιδά, που κλήθηκαν να δεχτούν σεξιστικά σχόλια που υποδηλώνουν πως αφού είναι γυναίκες, η κουζίνα θα έπρεπε να είναι το φόρτε τους. Τουλάχιστον πρόλαβε να σχολιάσει πως είχαν τέλειο φαγητό, πριν κάνει αναφορά σε “όσα δεν βλέπει η πεθερά”. Ναι, είμαστε στο 2021 και μόλις άκουσες αυτή τη φράση.

«Όταν βλέπεις έξι γυναίκες στην κουζίνα περιμένεις να αστράφτει», είπε μεταξύ άλλων ο σχεδιαστής, για να δεχτεί την απάντηση της Ειρήνης Κολιδά, πως «καλό θα ήταν να μην αναφέρεις φύλο, γιατί ακούγεται κάπως». Όπου κάπως, σεξιστικό, μιας και το να ακούγεται στην τηλεόραση του 2021 ατάκα που συσχετίζει τη γυναίκα σαν υπόσταση με την κουζίνα και την καθαριότητα, είναι τουλάχιστον γελοίο, αν όχι επικίνδυνο.

Στα πλαίσια του ριάλιτι, σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται για το πώς έληξε η διαφωνία, η Σοφία Παυλίδου είπε στον Ερωτόκριτο πως δεν θα «έπρεπε να μας κάνεις ρόμπα μπροστά στον Σάκη Τανιμανίδη λέγοντας οτι δεν είμαστε καθαροί. Θα έπρεπε να μας πιάσεις πριν το συμβούλιο να μας πεις τα παράπονά σου και θα σου λέγαμε και μπράβο»