122 αντικείμενα μήκους 1 έως 23 μέτρων, εντόπισε γαλλικός δορυφόρος Μαρτίου να επιπλέουν στον Ινδικό Ωκεανό, στις 23 Μαρτίου. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσεΐν σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τετάρτης.

Τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν είναι φωτεινά, από συμπαγές υλικό και εντοπίστηκαν 2,500 χλμ περίπου, νοτιοδυτικά του Περθ και ενδέχεται να είναι συντρίμμια του αεροσκάφος του μοιραίου Boeing. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ελήφθησαν την Κυριακή 23 Μαρτίου από την εταιρεία Airbus Defence and Space, η οποία εδρεύει στη Γαλλία.

Eίναι η τέταρτη φορά που φωτογραφίες δορυφόρου εμφανίζουν αντικείμενα που πιθανώς να σχετίζονται με το Boeing, αλλά αυτή τη φορά τα ευρήματα θεωρούνται τα πιο αξιόπιστα.


Αξίζει να σημειωθεί πως την Τρίτη, η βρετανική Telegraph κάνει την αποκάλυψη πως η πτώση του αεροπλάνου στον Ινδικό Ωκεανό ήταν μια αποστολή αυτοκτονίας επικαλούμενη πηγή στο σημείο των ερευνών.

Διαβάστε ακόμα: Μυστήριο με την αλλαγή κατεύθυνσης του εξαφανισμένου Boeing που έγινε μέσω… υπολογιστή!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ομάδα των ερευνητών που έχει επιστρατευτεί αποκλείει η εξαφάνιση του Boeing να οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα ή την περίπτωση πυρκαγιάς, που θα είχε σαν αποτέλεσμα να αλλάξει η πορεία του αεροσκάφους ή να προκαλέσει την απενεργοποίηση των συστημάτων επικοινωνίας.

Σε δηλώσεις επίσημου παράγοντα αναφέρεται μάλιστα, πως η αλλαγή της πορείας ήταν μια πράξη που έγινε σκόπιμα από άτομο που βρισκόταν στην πτήση και είχε τις γνώσεις εκείνες για να το καταφέρει.

Τόνισε δε, πως τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν δικαιολογούν τα σενάρια του τεχνικού προβλήματος ή της πυρκαγιάς και σημείωσε με νόημα πως
«μελετούνται οι διαδικασίες που απαιτούνται για να φθάσει το αεροπλάνο μέχρι το σημείο όπου φαίνεται να συνετρίβη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πέταξε μέχρι εκεί χωρίς να υπάρχει κάποιο απρόοπτο».

Οι Αυστραλοί που συμμετέχουν στις έρευνες δήλωναν την Τρίτη πως «δεν ψάχνουμε καρφίτσα στα άχυρα, αλλά τα… άχυρα», με τους Κινέζους να ζητούν από τους Μαλαισιανούς τα δεδομένα του δορυφόρου σύμφωνα με τα οποία κατέληξαν πως το αεροσκάφος έπεσε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Αν όντως ισχύει η αποκάλυψη αυτή τότε τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά, με ένα κύριο… Αν όντως πρόκειται για αποστολή αυτοκτονίας, τότε ποιος ήταν ο στόχος; Εδώ και αρκετές ημέρες παίζει το σενάριο πως εάν το αεροπλάνο είχε καταληφθεί από τρομοκράτες, τότε ο νο.1 στόχος θα ήταν η αμερικανική στρατιωτική βάση Diego Garcia. Και εάν όντως συνέβη αυτό, τότε είναι πολύ πιθανό οι Αμερικανοί να έχουν καταρρίψει το αεροπλάνο. Φανταστικό σενάριο; Πλέον, τίποτε δεν είναι φανταστικό και τίποτε λογικό!

Σε αυτό το μικρό νησί του Ινδικού Ωκεανού έχουν στήσει οι Αμερικανοί έχουν στήσει τη μεγαλύτερή τους στρατιωτική βάση εκτός ΗΠΑ. Πάνω από 4.000 στρατιώτες βρίσκονται εκεί.