Όσοι παρακολουθούν τηλεόραση την τελευταία δεκαετία, τον αναγνωρίζουν εύκολα. Ο Παναγιώτης Χατζιδάκης είναι κάτι πολύ παραπάνω από παρουσιαστής ή από πρωταγωνιστής διαφημιστικών spot. 

Αυτός και άλλοι 5 συνεργάτες (Τάσος Νούσης, Έρικ Παρκς, Γιώργος Σπανουδάκης, Αποστόλης Χρονάκης, Δημήτρης Χασαπάκης), δημιούργησαν μια εφαρμογή που φιλοδοξεί να μπει στο κινητό, αλλά και στη ζωή των ανθρώπων στις 4 γωνιές του πλανήτη.

Κι εμείς, επιτρέψαμε στον Παναγιώτη Χατζηδάκη να μας εξηγήσει, να μιλήσει για την τηλεοπτική καριέρα του και τα μεγάλα όνειρά του… 

#ti_einai_h_Pinnatta

To Pinnatta είναι μια δωρεάν εφαρμογή για smartphones, iPhone και πολύ σύντομα για Windowsphones, με την οποία μπορεί κανείς να στείλει διαδραστικά μηνύματα. Για παράδειγμα, αντί να στείλεις ένα απλό, τυπικό μήνυμα μπορείς να το εμπλουτίσεις με ήχο ή και εικόνα. 

Πηγαίνοντας στο μενού του Pinnatta, μπορείς να επιλέξεις ανάλογα με το σκοπό που θέλεις να στείλεις το μήνυμα (από μια απλή «καλημέρα», μέχρι τα «χρόνια πολλά», ένα ραντεβού ή ακόμη και για φλερτ).

Μπορείς να στείλεις προσωποποιημένα μηνύματα, μέσα από τις διάφορες «πινάτες». Επιλέγεις μία και στη συνέχεια μπορεί να εμπλουτιστεί με τον ήχο που θέλεις (τη φωνή σου για παράδειγμα), ένα κείμενο, μια φωτογραφία. Για παράδειγμα, αν θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα σε κάποιον που έχει γενέθλια, μπορείς να πας στο συγκεκριμένο section, να διαλέξεις τούρτα, να τραγουδήσεις ή να βάλεις κεράκια (που θα τα φυσήξει ο παραλήπτης και θα σβήσουν), αλλά και να εκμεταλλευτείς όλες τις δυνατότητες του κινητού.

#pws_jekinhse_h_Pinnatta

Είμαστε 6 οι συνιδρυτές, επί της ουσίας είμαστε δύο ομάδες που συνεργαζόμασταν σε  κάποιους τομείς. Η μία ομάδα είχε εμπειρία από Silicon Valley, είχε επαφές, εμπειρία, ενώ η άλλη είχε μια φρέσκια ματιά και ήταν εξπέρ στα social media. Αντιληφθήκαμε πως μιλάμε την «ίδια γλώσσα» και πως αν ενωθούμε, τα πράγματα μπορούν να τρέξουν με μεγαλύτερη ταχύτητα. 

#to_epaggelma_mou

Το επάγγελμά μου είναι γραφίστας και ασχολούμαι με τα «νέα μέσα» από το 2000. Αυτή είναι η κανονική μου δουλειά και πηγαίνω καθημερινά στο γραφείο, είμαι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνω και ξοδεύω το μεγαλύτερο μέρος του 24ωρου και της ενέργειάς μου για το σκοπό αυτό.

#fakelos_tv

Η τηλεόραση προέκυψε έπειτα από πρόταση της Σοφίας Αλιμπέρτη, όταν και με είχε δει σε ένα διαφημιστικό. Λόγω του επαγγέλματός μου, που είναι «συγγενικά» με το χώρο της τηλεόρασης και της διαφήμισης, έφτασα να πρωταγωνιστώ σε τηλεοπτικά σποτάκια, αφού τα έξτρα χρήματα ήταν σημαντικό κίνητρο. 

Μου αρέσει να δοκιμάζω πράγματα, όταν μου δίνεται η ευκαιρία. Δεν ήταν σκοπός μου να γίνω παρουσιαστής. Και δεν σημαίνει πως τρελαινόμουν με όσα έκανα στην τηλεόραση. Απλά προσπαθούσα να βγάζω πάντα πτυχές του εαυτού μου, σε εκπομπές που ήταν ποικίλης ύλης. 

#to_epomeno_vhma

Με το «Pinnatta» έχουμε πετύχει όσους στόχους έχουμε θέσει. Πλέον, βρισκόμαστε στο σημείο που θα πρέπει να γίνει κάτι πολύ πιο μεγάλο. Απευθυνόμαστε σε ένα παγκόσμιο κοινό, μια μεγαλύτερη «αγορά» από την  ελληνική, πλέον!

#to_oneiro_mou

Θα μου άρεσε να είναι μια επιτυχημένη start up, που να συμβάλλει στο να δημιουργηθεί ένα «οικοσύστημα» υγιές, τόσο για τους επενδυτές που θα πρέπει να κερδίσουν χρήματα από την επένδυσή τους, όσο και να υπάρχουν επιτυχημένες επιχειρήσεις, αλλά και οι νέοι με όραμα να προχωράνε. Και γιατί όχι, κάποιες start ups να κάνουν το περίφημο exit και να προχωράνε και στο εξωτερικό. 

Θα ήθελα να αισθανθώ κάποια στιγμή πως αυτά τα 3 χρόνια θα «γυρίσουν» πίσω, σε χρήματα -ανεξαρτήτως ποσού-, αλλά και όλη αυτή η εμπειρία που ζω να με βοηθήσει στα επόμενα βήματά μου. Τίποτε δεν πάει χαμένο. Μας το έχουν πει και κάποιοι ξένοι επενδυτές… Μπορεί αυτό που παρουσιάζετε να μην μας ενδιαφέρει για επένδυση, αλλά γνωρίζοντας την ικανότητά σας, όποια στιγμή και αν μας «χτυπήσετε την πόρτα», θα ακούσουμε την πρότασή σας». Το θέμα είναι η εμπειρία. Πλέον το βλέπω σαν κληρονομιά». 

Μάθε περισσότερα για το Pinnatta εδώ.