Έχουμε ακούσει για πολλές επιπλοκές στην υγεία που μπορούν να προκύψουν αν κάποιος νοσήσει από την COVID-19 όπως είναι η πνευμονία, το σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας αλλά και καρδιακά προβλήματα. Τελευταία, διαβάζουμε και για κάτι άλλο το οποίο δεν είναι και πολύ συνηθισμένο.

Πολλές φορές δημιουργείται ένας θρόμβος ο οποίος εμποδίζει τη ροή του αίματος σε άλλο αγγείο. Μια τέτοια επιπλοκή, είναι ο πριαπισμός, δηλαδή η παρατεταμένη στύση του πέους.

Οι γιατροί κατέγραψαν την εμπειρία τους από την ασθένεια ενός 69χρονου άνδρα στο Οχάιο και η έκθεσή τους δημοσιεύτηκε μάλιστα στο American Journal of Emergency Medicine και ο τίτλος της ήταν ‘’Τι είναι ο πριαπισμός: Γιατί η στύση εννέα ημερών έστειλε άνθρωπο στο νοσοκομείο’’.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο άνδρας πήγε στα επείγοντα του νοσοκομείου μετά την επιδείνωση των αναπνευστικών συμπτωμάτων που εμφάνιζε για μία εβδομάδα. Την επόμενη μέρα, η νοσοκόμα παρατήρησε ότι ο ασθενής είχε στύση. Η ομάδα φροντίδας έβαλε παγοκύστες στην περιοχή αλλά η στύση όχι μόνο δεν έπεφτε, αλλά κράτησε και για περισσότερο από τρεις ώρες.

Αυτό το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό σε ασθενή με κορονοϊό. Ένας 62χρονος αυτή τη φορά παρουσίασε πριαπισμό αφού μπήκε σε αναπνευστήρα.