Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όλα τα παιδιά προτιμούν στον ελεύθερό τους χρόνο να είναι στους δρόμους με τους φίλους τους, παρά να βρίσκονται κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο και να διαβάζουν βιβλία. Ωστόσο, δεν υπάρχει παιδί που να μην έχει περάσει παρέα με τον Jules Verne. Τον άνθρωπο που μας πήγε σε όλο τον κόσμο μέσα σε 80 μέρες και μας ταξίδεψε 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα. 

Γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1828 στη Ναντ της Γαλλίας και σε αυτή την παραθαλάσσια πόλη έφτιαξε τις πρώτες ιστορίες στο μυαλό του. Στα 18 του έφυγε για το Παρίσι, ώστε να σπουδάσει νομική, αλλά σύντομα κατάλαβε ότι το πάθος του ήταν η συγγραφή. Άρχισε να δουλεύει στο Χρηματιστήριο ώστε να βγάζει λεφτά και σταδιακά ξεκίνησε να γράφει.

Η γνωριμία του με τον εκδότη PierreJules Hetzel θα του αλλάξει τη ζωή. Αυτός κατάλαβε το ταλέντο του Verne και προώθησε με τον καλύτερο τρόπο το έργο του – ένα έργο που είχε ως έμπνευση την τεχνολογική έκπληξη του 19ου αιώνα και τη μεγάλη φαντασία του συγγραφέα. 

Διαστημόπλοια, υποβρύχια, ιπτάμενες μηχανές, όλα υπήρχαν στα έργα του Verne, σε μια εποχή που ο άνθρωπος δεν είχε ανακαλύψει αυτή τη τεχνολογία. 

Τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής του ο Jules Verne είχε μετακομίσει στη Βόρεια Γαλλία, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή το 1905. Ο «πατέρας» της φαντασίας είχε πεθάνει.