Ο James Bond κινείται στο Λονδίνο. Η μεγαλύτερη επίσημη συλλογή οχημάτων και gadget που χρησιμοποιήθηκαν στις ταινίες του 007 άνοιξε για το κοινό και θα παραμείνει στη Βρετανική πρωτεύουσα ως το τέλος του 2014. 

Για πρώτη φορά το Μουσείο Κινηματογράφου του Λονδίνου στο Κόβεν Γκάρντεν γίνεται το… εργαστήριο του «Q» για την έκθεση Bond in Motion. Στις αίθουσες του μουσείου ως το τέλος του 2014 θα βρίσκονται αυτοκίνητα, μοντέλα υπό κλίμακα, εικονικά οχήματα και gadgets, που χρησιμοποιήθηκαν στις ταινίες του 007.

Για παράδειγμα θα δείτε το mini ελικόπτερο «Μικρή Nellie» από το φιλμ «You only live twice», την Rolls – Royce Phantom III από την ταινία «Golgfinger», αλλά και την Aston Martin DB5 1964 από το «Goldeneye». Από τη συλογή δεν λείπουν κατασκευές υπό κλίμακα όπως το ελικόπτερο AgustaWestland, που καταστράφηκε στην ταινία «Skyfall» αλλά και περισσότερα από 100 μοντέλα, σκηνικά και τα οχήματα.

 

Μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις

Casino Royal (2006)

Μετά από αρκετές προσπάθειες για να ανατραπεί η Aston Martin DBS, η παραγωγή αποφάσησε να τοποθετήσει ένα μοχλό συμπιεσμένου αέρα στο πάτωμά της για να την αναποδογυρίσει την κατάλληλη στιγμή. Το κουμπί της ανατροπής πάτησε ο stuntman Adam Kirley, που οδηγούσε το αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα ήταν επτά περιστροφές, που έγιναν παγκόσμιο ρεκόρ.

 

 

Die another Day (2002)

Η κινηματογράφιση του κυνηγητού στην παγωμένη λίμνη Hofn στην Ισλανδία πήρε δύο εβδομάδες, με τα αυτοκίνητα να έχουν τροποιηθεί από πισωκίνητα σε τετρακίνητα. Το όχημα κινηματογράφισης του Jonathan Taylor ήταν εφοδιασμένο με… μπαλόνια επίπλευσης σε περίπτωση που ο πάγος έσπαζε στη μέση των γυρισμάτων.

 

Licence to Kill (1989)

«Για τα εφέ και τα stuts είχαμε βυτιοφόρα που ζύγιζαν πάνω από πέντε τόνους», λέει υπεύθυνος των ειδικών εφέ Chris Corbould και προσθέτει: «Έπρεπε με αυτά να περάσουμε πάνω από την άκρη του γκρεμού, να σηκώσουμε στον αέρα τους τράκτορες, να τα οδηγήσουμε με τους τροχούς της μίας πλευράς και τέλος να τα καταστρέψουμε με τεράστιες εκρήξεις».

 

Living Daylights (1987)

«Ήταν ένα επικίνδυνο κυνηγητό γιατί όταν ξεκινήσαμε την κινηματογράφιση ο πάγος μόλις σχηματιζόταν» λέει ο Paul Weston κασκαντέρ στα γυρίσματα που έγιναν στο Weissensee της Αυστρίας και πρόσθεσε: «Όταν πεπατήσαμε πάνω σε αυτό, μπορούσαμε να δούμε τα ψάρια από κάτω. Ήταν σαν να στέκεσαι πάνω σε ένα κομμάτι γυαλί».

 

Diamonds Are Forever (1971)

Για το κυνηγητό μέσα στο Λας Βέγκας με το κόκκινο Ford Mustang Mach 1 χρειάστηκαν 35 οδηγοί / κασκαντέρ και τη βοήθεια του δισεκατομμυριούχου Howard Hughes. Στενός φίλος του παραγωγού Cubby Broccoli κανόνισε το κλείσιμο των δρόμων στο Βέγκας για τις πέντε νύχτες, που διήρκησαν τα γυρίσματα.

 

You only live Twice (1969)

Ο Αντισμήναρχος Ken Wallis ήταν ο stuntman του Sean Connery και χρειάστηκε να πετάξει για σαράντα έξι ώρες με την Little Nelly για να γυριστεί η… αερομαχία

 

Ψάχνοντας για ένα video που να έχει τα περισσότερα κυνηγητά με αυτοκίνητο βρήκαμε το δημιούργημα της Ιωάννα Ασμενιάδου – Φωκά. Απολάυστε το:

 

Όσοι βρεθήτε στο Λονδίνο περάστε μία βόλτα από το Μουσείο Κινηματογράφου. Οι υπόλοιποι πάρτε μια γεύση για την έκθεση στο video που ακολουθεί.