Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, είναι δικαίωμά της να περάσει τη νύχτα σε κάποιο ξενοδοχείο από τη στιγμή που στο σπίτι της, όπως και σε πολλά άλλα σπίτια των βορείων προαστίων, δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα. Γενικότερα, μπορεί να μείνει όποτε το θελήσει σε κάποιο ξενοδοχείο και δεν χρειάζεται να δώσει λογαριασμό σε κανέναν.

Η Μήδεια έφερε πρωτοφανή χιονόπτωση που προκάλεσε προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλούς δήμους, κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής. Από την κακοκαιρία ”χτυπήθηκε” και το σπίτι της παρουσιάστριας, Ιωάννας Μαλέσκου και όπως μας ενημέρωσε από την εκπομπή της, έμεινε χωρίς τα αυτονόητα, όπως χαρακτήρισε τη θέρμανση, το ζεστό νερό και το φως. Μόνο που για κάποιους, δεν είναι αυτονόητα και φυσικά, αυτοί οι κάποιοι δεν πέρασαν τη νύχτα τους σε ξενοδοχείο ”όπως πολύς κόσμος”.

Αυτές, λοιπόν, ήταν οι πληγές του Φαραώ για την Ιωάννα Μαλέσκου:

”Θα τα πω όλα, θα είμαι καταπέλτης. Θα μιλήσω μέσα από την καρδιά μου. Έχω πολλά να πω. Χθες για μένα ήταν μια πολύ κακή ημέρα που δε θέλω να ξαναφανταστώ ότι θα βιώσω. Όχι όμως μόνο για μένα, αλλά για πολλούς κατοίκους των βορείων προαστίων.

Συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι το να έχεις ρεύμα και το να έχεις αυτά τα οποία δεν είναι αυτονόητα. Θέρμανση, ζεστό νερό, φως. Χρειάστηκε και εγώ, όπως πολύς κόσμος να μείνουμε σε ξενοδοχείο χθες. Να κάνουμε ένα σχέδιο απεγκλωβισμού. Μέσα στη νύχτα και το σκοτάδι, παγωμένοι, να φύγουμε από εκεί που μέναμε γιατί το χιόνι ήταν μέχρι το γόνατο.

Εύχομαι να αρχίσει να αποκαθίσταται σιγά σιγά το πρόβλημα, γιατί οι ζημιές είναι πολλές. Πέρασα χθες έναν Γολγοθά. Δεν φανταζόμουν ότι η μέρα μου και η νύχτα θα κυλούσε με αυτόν τον τρόπο, μόνη και παγωμένη σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση.  Ήταν πάρα πολλές οι ώρες. Δεν είχα καμία ενημέρωση. Αισθάνθηκα χθες ειλικρινά πολύ αβοήθητη, μόνη και αποκλεισμένη. Δεν είχα μπαταρία να δω ούτε τα μηνύματα και πέρασα όλες τις πληγές του Φαραώ”.