Δεκαετία του ’60. Από τη μία ένας Βρετανός πολιτικός. Από την άλλη ένας Ρώσος κατάσκοπος. Και στη μέση μια σέξι χορεύτρια καμπαρέ. Αν τα βάλεις κάτω, άνετα μπορείς να πιστέψεις ότι πρόκειται για ένα κομμάτι σεναρίου κάποιας ταινίας του James Bond. Ωστόσο ήταν πραγματικότητα και ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικό-ερωτικά σκάνδαλα της Αγγλίας: το σκάνδαλο Προφιούμο.

Πρωταγωνιστής, ο τότε υπουργός Πολέμου John Profumo, ένας μορφωμένος και αξιοσέβαστος πολιτικός, που ανήκε στην παράταξη των Συντηρητικών. Πέτρα του σκανδάλου, η Christine Keeler, μία λαμπερή χορεύτρια σε καμπαρέ.

Γνωρίστηκαν το 1961 σ’ ένα πάρτι που διοργάνωσε στο Μπέρκσαϊρ ο Stephen Ward, ένας πλούσιος και διάσημος Λονδρέζος, με ευρύ κοινωνικό κύκλο, που αναλάμβανε να γνωρίζει επιφανείς Βρετανούς σε νεαρές και όμορφες γυναίκες. Παρότι ο Profumo ήταν παντρεμένος, εξελίχθηκε ένα κρυφό ειδύλλιο με την εντυπωσιακή Christine.

Ένα χρόνο αργότερα ο Τύπος μαθαίνει για τη σχέση (που είχε τελειώσει ήδη) και το σκάνδαλο ξέσπασε. Μάλιστα πήρε διαστάσεις κατασκοπευτικού θρίλερ, καθώς η Keeler εκείνη την περίοδο είχε παράλληλη σχέση και με τον στρατιωτικό ακόλουθο της Σοβιετικής πρεσβείας, Yevgeny Ivanov. Οι δημοσιογράφοι κατηγόρησαν τον Profumo για προδοσία, ενώ εκείνος υποστήριξε ότι δεν είχε σχέση με την Christine, ενώ η σέξι χορεύτρια κατηγόρησε τον Stephen Ward ως κατάσκοπο.

Λίγο καιρό αργότερα ο Βρετανός πολιτικός αναγκάζεται να παραδεχθεί το λάθος του και να παραιτηθεί. Ο Ward πήγε σε δίκη κατηγορούμενος για έσοδα από ανήθικες δραστηριότητες και αυτοκτόνησε πριν την ετυμηγορία, ενώ η Keeler φυλακίστηκε για εννιά μήνες.