18 ονόματα υποψηφίων της Ελιάς για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου ήρθαν στο φως το μεσημέρι της Παρασκευής. Τα ονόματα έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έπειτα από τη συνάντησή του με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Η Εύα Καϊλή που έχασε την έδρα της στη Θεσσαλονίκη αν και βγήκε πρώτη σε σταυρούς, μετά την επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου να επιλέξει την έδρα της πόλης του. Υποψήφιος, επίσης, είναι ο Παντελής Καψής, έπειτα από τη θητεία του ως υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ραδιοτηλεόρασης, όπως και ο «μπαρουτοκαπνισμένος» Νίκος Μπίστης.

Επίσης, στο ευρωψηφοδέλτιο συμπεριλαμβάνονται η νυν ευρωβουλευτής, Συλβάνα Ράπτη και η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Μπατζελή. Από τα νέα ονόματα, δεν κάνει εντύπωση η υποψηφιότητα του Θανάση Χειμωνά, που εμφανίσθηκε στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου για να… παραδεχθεί πως είναι ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, στο ευρωψηφοδέλτιο συναντάμε και το δεξί χέρι του Ανδρέα Λοβέρδου, Ευθύμης Καρδάρας, πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστήμιου καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην πολιτική επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου με ειδίκευση στις προεκλογικές εκστρατείες.  

Όπως αναμενόταν, ο Γιώργος Πεταλωτής που πρόσκειται στη «φράξια Παπανδρέου» δεν συμπεριλαμβάνεται στα πρώτα 18 ονόματα.

Ράπτη Συλβάνα

Μπατζελή Κατερίνα

Καϊλή Εύα

Χειμωνάς Θανάσης

Πιερρακάκης Κυριάκος

Καψής Παντελής

Ιωακειμίδης Παναγιώτης

Καρδαράς Ευθύμης

Κατσέλος Σωτήρης

Καρέλας Δημήτρης

Μπρίμης Δημήτρης

Παπαϊωάννου-Σφαέλου Μαρία

Θεοδωρόπουλος Κωνσταντίνος

Τσολακίδης Νίκος

Κωστούλας Παναγιώτης (πανεπιστημιακός)

Πάτρας Παναγιώτης (πανεπιστημιακός)

Επιτροπάκης Μάνος

Μπίστης Νίκος