No – Leave The Door Wide Open

(από το άλμπουμ “El Prado”, 18/2/2014)

Έξι παλικάρια από το Λος Άντζελες που φαίνεται να έχουν ακούσει για ώρες National και Interpol κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ, άνισο (λίγες μπάντες άλλωστε έχουν την ικανότητα να ηχογραφήσουν 13 εξίσου καλά τραγούδια) αλλά με στιγμές όπως αυτό εδώ το κομμάτι που σε κάνουν να κολλήσεις και μάλιστα άσχημα.

 

Kevin Drew – You In Your Were

(από το άλμπουμ “Darlings”, 18/3/2014)

Δεύτερο προσωπικό άλμπουμ για τον frontman των Broken Social Scene το οποίο ξεφεύγει από τον ήχο και το ύφος, και του πρώτου άλμπουμ και των BSC. Πιο προσωπικός και πιο ηλεκτρονικός εκεί που χρειάζεται, αναφορές στο σεξ, στα ναρκωτικά αλλά και στην πολιτική. Ωστόσο το ακούς σαν το έγραψε για σένα. Οι συνεργασίες με μέλη από τους Apostle of Hustle, Stills αλλά και backing vocal απο την Feist («You In Your Were») απλά το κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρον. 

 

The Echo Friendly – Fuck It And Whatever

(από το άλμπουμ “Love Panic”, April 2014)

Πέρυσι κυκλοφόρησαν ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια («Same Mistakes») και με το άκουσμα του νέου τους τραγουδιού νιώθεις ότι πρόκειται για ένα ντουέτο που πιο πολύ βγάζουν τα εσώψυχα τους παρά γράφουν τραγούδια για αόριστους έρωτες και χωρισμούς. Άλλωστε μιλάμε για ένα πρώην ζευγάρι που έχουν πολλά ακόμα να πουν μεταξύ τους – με τρίτους ακροατές όλους εμάς. Ίσως και γι αυτό τα τραγούδια τους ξεχωρίζουν.

 

Band Of Skulls – Be Mine

(από το άλμπουμ “Himalyan” ,1/4/2014)

Bonus τραγούδι από το νέο άλμπουμ των Άγγλων, που θυμίζει (περίεργο, αλλά όχι Black Keys) τόσο Dead Weather που απορώ γιατί δεν το κυκλοφόρησαν ως κανονικό  track. Αργόσυρτο στην αρχή με ένα ιδανικό ξέσπασμα στο τέλος που θα σε κάνει να το ακούς ξανά και ξανά.

 

The Denzels – Self Talk

(από το 7” “Blow”, 3/12/2013)

Καλιφορνέζικη μπάντα που έχει αυτόν τον surf pop των Howler αλλά και power pop των Real Estate ήχο, που την κάνει να μπει αυτομάτως στην λίστα με τα τραγούδια που θα πάρουμε μαζί μας το καλοκαίρι. Ψάξ’ τους στο bandcamp και δεν θα χάσεις.