Αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα γνωστότερα και μεγαλύτερα social media του πλανήτη, με εκατομμύρια χρήστες. Και δικαίως ο «πατέρας» του είναι ένας πολυεκατομμυριούχος! Το Facebook έχει τον δικό του κόσμο, αλλά πλέον ετοιμάζεται να αποκτήσει και τη δική του πόλη.

Στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο ο Mark Zuckerberg έχει σχεδιάσει να δημιουργήσει την Anton Menlo. Πρόκειται για μια mini-πόλη 60.000 τ.μ., όπου το κέντρο του θα είναι τα γραφεία του Facebook (φυσικά!). Τριγύρω θα υπάρχουν περίπου 400 διαμερίσματα για τους υπαλλήλους της εταιρίας (δεν είναι υποχρεωτικό βέβαια), καθώς και πισίνα, σινεμά, χώρο ψυχαγωγίας, καφέ, εστιατόρια.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του project είναι μια έξυπνη κίνηση, καθώς οι υπάλληλοι θα γλιτώνουν χρόνο από τις μετακινήσεις αφού το σπίτι τους θα βρίσκεται στη κυριολεξία 5 λεπτά από το γραφείο τους!

Τα σχέδια έχουν ήδη γίνει, υπολογίζεται ότι η κατασκευή της Anton Menlo θα κοστίσει 120 εκατομμύρια και χρειάζονται περίπου 2 χρόνια για να ολοκληρωθούν τα έργα. Αυτό είναι που λένε «έκανε το γραφείο, σπίτι!».