Η αλήθεια είναι πως το περίμενε η μισή Ελλάδα. Για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού λέω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κι αν όχι η μισή χώρα, τότε το 1/3 σίγουρα, με δεδομένο το σλόγκαν των οπαδών του Θρύλου που λέει ότι οι μισοί είναι γαύροι και οι άλλοι μισοί… αντι-γαύροι.


Ας τα πούμε, όμως, τώρα λίγο ποδοσφαιρικά κι ας δούμε τους επτά λόγους που άφησαν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ τους πρωταθλητές.


1. Ο κύριος ρέφερι δεν μας τα είπε καλά στο Old Trafford. Δεν καθόρισε αποτέλεσμα, αλλά με τις δύο κίτρινες που χρέωσε στο πρώτο δεκάλεπτο τους «ερυθρόλευκους», τους φόρτωσε με άγχος. Αν το ήθελε και κατά πόσο, εκείνος το ξέρει…


2. Ο Χοσέ Χολέβας πήγε στη φάση του πέναλτι σαν τον θυμωμένο ταύρο μέσα σε υαλοπωλείο. Καμία… διπλωματία από τον ελληνοποιημένο φουλ-μπακ. Όσο και να ‘θελε η δημόσια τηλεόραση να μας πείσει για το αντίθετο, ο Χολέβας έκανε πέναλτι. Τέλος..


3. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Μανωλάς-Μαρκάνο μόνο στο Θέατρο των Ονείρων δεν βρισκόταν. Σκέτος εφιάλτης οι τοποθετήσεις τους και η ασυνεννοησία τους. Απόδειξη, το δεύτερο γκολ του Φαν Πέρσι. Α, και το τρίτο γκολ προέρχεται από «τσαφ» του 21χρονου στόπερ.

 

Διαβάστε ακόμα: Ποιος ευθύνεται για την ήττα του Ολυμπιακού από τη Γιουνάιτεντ


4. Ο Νταβίντ Φουστέρ δεν υπήρχε πουθενά. Αν έπρεπε να παραφράσουμε την πετυχημένη διαφήμιση με το πούλμαν και την ατάκα του Ισπανού χαφ «πού είσαι ρε Νικόλα;», θα λέγαμε «πού ήσουν ρε Νταβίντ;».


5. Μανιάτης και Ντινγκά δεν κατάφεραν να περιορίσουν τον 40άρη Γκιγκς, με αποτέλεσμα ο ζωντανός θρύλος της Γιουνάιτεντ να περνάει μπαλιές στην πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας. Τα αποτελέσματα τα είδαμε…


6. Ο Ολυμπιακός ήταν άτυχος. Στο πρώτο ημίχρονο οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν δύο ευκαιρίες όλες κι όλες και έβαλαν δύο γκολ. Την ίδια στιγμή η ομάδα του Μίτσελ είχε απειλήσει τουλάχιστον τρεις φορές χωρίς να ευτυχήσει. Αποκορύφωμα το δεύτερο γκολ με τη λήξη του ημιχρόνου, που έβγαλε με εντελώς διαφορετική ψυχολογία -από τη… φυσιολογική- τις δύο ομάδες στο γήπεδο για το δεύτερο 45λεπτο.


7. Σαβιόλα-Ολαϊτάν: Οι απόντες λένε, είναι οι καλύτεροι. Δεν ξέρω αν ήταν οι… καλύτεροι, ξέρω όμως ότι ο Μίτσελ δεν είχε όπλα στη φαρέτρα του, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ρίξει στο ματς, έστω και προς το τέλος, τον πιτσιρικά Βέργο.