Ποπ κορν, αναψυκτικό (για κάποιους ποτό σε φλασκί) και φύγαμε. Ποιες ταινίες αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (20-26/02).

Need for speed

Σκηνοθεσία: Scott Waugh

Πρωταγωνιστούν: Aaron Paul, Dominic Cooper, Imogen Poots, Ramon Rodriguez, Michael Keaton

Πλοκή: Ο Τόμπι το πρωί δουλεύει στην επιχείρηση του πατέρα του και το βράδυ συμμετέχει σε κόντρες με το αυτοκίνητό του. Ξαφνικά τον παγιδεύουν για ένα έγκλημα και μένει στη φυλακή για 2 χρόνια. Εκεί σκέφτεται μόνο ένα πράγμα: την εκδίκηση. Και όταν αποφυλακίζεται, συμμετέχει σε έναν αγώνα, προκειμένου να πάρει το αίμα του πίσω. Καυτά τετράτροχα, ονειρεμένες κόντρες και κασκαντεριλίκια βγαλμένα από μια εποχή που δεν διστάζει να αποθεώσει το απόλυτο γκάζι, ξεπηδάνε από το πιο επιτυχημένο βιντεοπαιχνίδι όλων των εποχών και πέφτουν με πρωτοφανή ορμή στη μεγάλη οθόνη.

Trivia:

Το provocateur σχόλιο: Αν δούμε την τύχη που είχαν τα περισσότερα video games όταν αποφάσισαν να μεταφερθούν στη μεγάλη οθόνη, τότε δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά πράγματα. Από την άλλη παίζει ο Aaron Paul του «Breaking Bad». Θα λυσσάξουν τα κοριτσάκια!

https://www.youtube.com/watch?v=fsrJWUVoXeM

 

The Lego Movie

Σκηνοθεσία: Phil Lord και Christopher Miller

Πρωταγωνιστούν: Chris Pratt, Will Ferrell, Elizabeth Banks, Will Arnett, Liam Neeson, Morgan Freeman.

Πλοκή:  Ο Έμμετ, ένας κλασικός χαρακτήρας LEGO, θα θεωρηθεί κατά λάθος ως ο  «άνθρωπος»-κλειδί για τη σωτηρία του κόσμου με αποστολή να σταματήσει έναν τύραννο. Αυτό όμως είναι ένα ταξίδι για το οποίο ο Έμμετ και η παρέα του είναι εντελώς απροετοίμαστοι! Τρομερά απροετοίμαστοι όμως! Απροετοίμαστοι όσο δεν πάει άλλο! Και τότε αρχίζουν οι περιπέτειες.

Το provocateur σχόλιο: Γέλασες; Το θεωρείς αστείο που τα LEGO απέκτησαν την πρώτη τους ταινία; Δηλαδή σου φαίνονται αστεία τα 200 εκ. δολάρια; Όχι; Μπράβο. Γιατί τόσα έχει «κόψει» το φιλμ σε όλο τον κόσμο έως τώρα.

 

Byzantium (Αιωνιότητα)

Σκηνοθεσία: Neil Jordan

Πρωταγωνιστούν: Saoirse Ronan, Gemma Arterton, Sam Riley, Jonny Lee Miller

Πλοκή: Η Έλινορ και η Κλάρα, δύο μυστηριώδεις γυναίκες, διαφεύγουν από τη σκηνή ενός βίαιου εγκλήματος και βρίσκονται, χωρίς καθόλου χρήματα, σε μία παρακμιακή παραθεριστική πόλη δίπλα στη θάλασσα. Καταφεύγουν σε ένα ερειπωμένο ξενοδοχείο της παραλίας και προσπαθούν να βρουν τρόπο να ζήσουν. Η Κλάρα, πρακτική από τη φύση της, αποφασίζει να πουλήσει το κορμί της: σύντομα γνωρίζει τον ντροπαλό και μοναχικό Νόελ και μετατρέπει τον ταπεινό ξενώνα του σε οίκο ανοχής. Η αιώνια έφηβη Έλινορ συναντά τον Φρανκ και σύντομα του αποκαλύπτει το μυστικό τους: ότι η Κλάρα, παρότι λίγα μόνο χρόνια μεγαλύτερή της, είναι η μητέρα της και ότι η ίδια, παρότι μόνο 16 ετών, έχει γεννηθεί το 1804. Και οι δυο τους τρέφονται με ανθρώπινο αίμα. Και οι άνθρωποι στο μικρό χωριό αρχίζουν να πεθαίνουν.

Το provocateur σχόλιο: Και από εκεί που περιμένεις από τον Neil Jordan τα καλύτερα, έρχεται και κάνει μια ταινία για τη χαρά των οπαδών του… «Twilight». Δηλαδή σκέτη απογοήτευση. Τι κρίμα.

https://www.youtube.com/watch?v=_zu2cW7AhO8

 

Grand Central

Σκηνοθεσία: Rebecca Zlotowski

Πρωταγωνιστές: Lea Seydoux, Tahar Rahim

Πλοκή: Ο Γκάρυ, 28 χρονών, είναι από τους ανθρώπους που δεν περιμένουν τίποτα από κανέναν και ζουν την ζωή τους στα άκρα χωρίς φόβο. Πιάνει δουλειά σε ένα εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας, πεπεισμένος ότι εκεί θα βρει αυτό που ψάχνει: νόημα στη ζωή του, χρήματα, αλλά και μια ομάδα στην οποία μπορεί να ανήκει. Ενθουσιασμένος με το νέες του αρμοδιότητες για πρώτη φορά στη ζωή του νιώθει ότι είναι μέρος μιας σημαντικής αποστολής, για την οποία δεν διστάζει να παίζει τον ρόλο του ήρωα και να εκτίθεται σε υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας. Μέλος της ομάδας του είναι και η Κάρολ, με την οποία ερωτεύονται αμέσως. Μαζί ζουν μια παράνομη ερωτική περιπέτεια, καθώς εκείνη είναι έτοιμη να παντρευτεί έναν άλλον από τους συνεργάτες τους. Όταν ο Γκάρυ αγγίζει τα επιτρεπτά όρια ραδιενέργειας, αποφασίζει να το κρύψει, από φόβο μήπως τον αποδεσμεύσουν από τα καθήκοντά του, χάνοντας όχι απλώς την δουλειά του, αλλά και την γυναίκα που αγαπά.

Το provocateur σχόλιο: Είτε παίζει με άνδρες (όπως εδώ), είτε παίζει με γυναίκες (βλέπε Adele Exarchopoulos) η Lea Seydoux είναι απίστευτα sexy.

 

Και για να μην ξεχνιόμαστε

300: Η Ανοδος της Αυτοκρατορίας

Σκηνοθεσία: Noam Murro

Πρωταγωνιστούν: Sullivan Stapleton, Eva Green, Rodrigo Santoro, Lena Headey, Hans Matheson, Jack O’ Connell, Andrew Tiernan

Πλοκή: Ο στρατηγός Θεμιστοκλής επιχειρεί να ενώσει όλους του Ελληνες σε μια επική μάχη που καθόρισε την ιστορία του Δυτικού κόσμου. Ο ελληνικός στόλος θα αντιπαραταχθεί ενάντια στις Περσικές δυνάμεις του «θεού Βασιλιά» Ξέρξη και της Αρτεμισίας, της πιο εκδικητικής αρχηγού του Περσικού ναυτικού.  Αφορμή της ιστορίας είναι οι Ναυμαχίες του Αρτεμισίου και της Σαλαμίνας, ενώ προβάλλεται και η Αθηναϊκή δημοκρατία που έθεσε τις βάσεις του Δυτικού πολιτισμού. 

Το provocateur σχόλιο: Επιτέλους! Το περιμέναμε πως και πως από την στιγμή που ανακοινώθηκε! Οι εντυπώσεις από τα previews του εξωτερικού είναι θετικότατες και επικεντρώνονται στο ότι η ταινία συνεχίζει επάξια στο δρόμο που άνοιξαν οι «300» και επαναπροσδιόρισαν το είδος της επικής ταινίας! Οχι ότι είχαμε καμία αμφιβολία με τον… πρωτομάστορα Zack Snyder στην παραγωγή! Seize the glory!