Για πολλούς αυτή φταίει που διαλύθηκαν οι Beatles. Για ακόμα περισσότερους είναι το πιο αντιπαθητικό πρόσωπο που συνδέθηκε ποτέ με τα «Σκαθάρια». Όμως η Yoko Ono ήταν για τον John Lennon όλος ο κόσμος. Κάτι που φάνηκε από την αρχική τους γνωριμία – το 1965 αν πιστέψουμε τον PaulMcCartney, ένα χρόνο αργότερα αν πιστέψουμε την οικογένεια Lennon. Η ουσία όμως είναι άλλη: η χημεία που υπήρχε ανάμεσά τους ήταν κάτι το μοναδικό.

Τόσο μεγάλο ήταν το πάθος του John για τη Yoko, που δεν δίστασε να χωρίσει τη πρώτη του σύζυγο, Cynthia και να ξεκινήσει τον ακτιβιστικό αγώνα του δίπλα στην εκκεντρική εικαστικό.

Και στις 20 Μαρτίου 1969 αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα στη σχέση τους. Παντρεύονται στο Γιβραλτάρ και τραβάνε πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό τους έδωσε και την έμπνευση να περάσουν στον κόσμο το δικό τους μήνυμα για την παγκόσμια ειρήνη.

Αποφασίζουν το γαμήλιο ταξίδι να το κάνουν στο Άμστερνταμ και για την ακρίβεια στο κρεβάτι του ξενοδοχείου Hilton της Ολλανδικής πρωτεύουσας. Έχοντας κολλήσει στα τσάμια και τους τοίχους αντιπολεμικά συνθήματα, ο John και η Yoko έμειναν ξαπλωμένοι για μια εβδομάδα, ενώ καθημερινά από τις 9 το πρωί και για τις επόμενες 12 ώρες είχαν την πόρτα του δωματίου τους ανοικτή για τους δημοσιογράφους!

Λίγες ημέρες αργότερα επανέλαβαν την… ξαπλωτή διαμαρτυρία τους, αυτή τη φορά σε ξενοδοχείο του Μόντρεαλ, όπου εκεί ο Lennon έγραψε και ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια του, το «Give Peace a Chance».