Σικελία, Σάββατο βράδυ. Τα φώτα χαμηλώνουν, ένας ρασοφόρος ανεβαίνει στα decks, η μπότα του κομματιού δονεί την ατμόσφαιρα και στην γιγαντοοθόνη εμφανίζεται το πρόσωπο του Ιησού. Ο DJ Zeton κάνει το σταυρό του και το party ξεκινά. Για τις επόμενες 5 ώρες θα βρίσκεται εκεί. Πότε με τη φωτογραφία του και πότε με ατάκες του από τα Ευαγγέλια.

Ναι, ο Ιησούς έπειτα 2.000 χρόνια μπαίνει ξανά σε αμαρτωλούς χώρους για να τους εξαγνίσει. Εδώ και 10 χρόνια γράφει ιστορία η… «Cristoteche» στη Βραζιλία, με τον DJ Zeton να δονεί τα πλήθη που επισκέπτονται τα clubs του Rio de Janeiro. House, hip hop, techno και… Cristoteche, περιέχει το μενού. Τι είναι Cristoteche; Κάτι σαν Χριστιανική Trance, όπου οι στίχοι είναι δανεισμένοι από το Ευάγγελιο. Το κομμάτι που περιμένει να ακούσει ο κόσμος για να… ξεσαλώσει (αν και δεν ξέρω κατά πόσο είναι δόκιμο το συγκεκριμένο ρήμα) είναι ο «Ψαλμός 23». Δημιουργοί είναι οι Ziggybeats, που είναι και οι leaders του συγκεκριμένου ρεύματος. Στη Βραζιλία τα χριστιανικά clubs ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και ήρθε η στιγμή, εκτός από καφέ, μοντέλα και ποδοσφαιριστές να εξάγουν και την Christian Trance στην Ευρώπη, με πρώτη χώρα υποδοχής την Ιταλία. «Χορέψτε με τα λόγια του Ιησού», προτρέπει το Βατικανό.

Ο πατέρας Joseph Anthony ή DJ Zeton δηλώνει πως η Christian Trance είναι ένας καλός τρόπος για να έρθει η νεολαία κοντά στην Εκκλησία. Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που είναι ενάντια σε όλο αυτό το… party. Από τη μία οι συντηρητικοί Καθολικοί, από την άλλη εκείνοι που θέλουν την Εκκλησία έξω από τα χωράφια τους.

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο χορός είναι μόνο ένας τρόπος για να πάρετε για να κάνουν σεξ» δηλώνει ο «dj Zeton» στην ιταλική εφημερίδα L’Espresso και προσθέτει: «Αλλά πιστεύω πως ο χορός μπορεί να είναι ένας απλός τρόπος για να υπάρχει η αρμονία στο σώμα. Δεν πρέπει τα παιδιά να θεωρούν πως θα πρέπει αναγκαστικά να υπάρχει η σεξουαλικότητα παντού». 

Εννοείται πως σε αυτά τα party απαγορεύεται το αλκοόλ, το τσιγάρο, ούτε λόγος φυσικά για ναρκωτικά. Μπορούν τα λόγια του Ιησού, οι ψαλμοί του Δαυίδ, τα energy drinks και τα πριόνια να σε συνεπάρουν; Δύσκολα!

https://www.youtube.com/watch?v=6Fm1_oEdyWU