«Ήταν 30 – 40 έλληνες φοιτητές οι οποίοι άρχιζαν να φωνάζουν, να σφυρίζουν, να βρίζουν κτλ. για να μην γίνει η ομιλία. Αυτά είναι εξαγώγιμα είδη της Ελλάδος στον ευρωπαϊκό πολτισμό». Κάπως έτσι περιέγραψε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, τα όσα συνέβησαν στο Imperial College την Κυριακή, όπου ήταν καλεσμένος για να μιλήσει σε φοιτητές. «Ήταν αριστεροί, προφανώς. Αυτό δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Ήθελαν να μιλήσω, και έλεγαν αυτά που ακούτε στα ελληνικά πανεπιστήμια» πρόσθεσε.

Το «αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία» για την κομματική προέλευση των διαμαρτυρόμενων φοιτητών, βέβαια, ακυρώνει τον ίδιο του τον εαυτό. «Κομμουνιστές δεν σας φοβόμαστε», ήταν το… επικοηρωικό μήνυμα που έστελνε ο υπουργός Υγείας, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter. Είναι τρομακτικό με πόση ευκολία μπορεί να ανασύρει ένας υπουργός «συνθήματα» ηλικίας… 70 ετών!

Ένας υπουργός που δεν είναι μεγάλος σε ηλικία, θεωρεί όσους διαμαρτύρονται για την τραγική κατάσταση της χώρας… κομμουνιστές! Με πόση ευκολία μπορεί να χωρίσει κανείς αυτή τη χώρα στα δύο;

Ο Ηλίας Μόσιαλος που ήταν παρών στην ομιλία θέλησε να δικαιώσει τον Άδωνι, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter: «Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης άσκησε σωματική βία σε φοιτητή που συμμετείχε στην εκδήλωση του συλλόγου Ελλήνων φοιτητών του Imperial College. Συμμετείχα στην εκδήλωση και γνωρίζω ότι δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Ο υπουργός απλά έδωσε τον λόγο/μικρόφωνο στον φοιτητή -που διέκοπτε συστηματικά την ομιλία του – για να τοποθετηθεί».

Κάποιοι είχαν εστιάσει σε έναν έντονο διάλογο ανάμεσα στον υπουργό και σε φοιτητή που διαμαρτυρόταν. Όταν ρωτήθηκε από τον Γιώργο Παπαδάκη, για το τί γίνεται σε βίντεο που τον δείχνει να είναι πολύ κοντά σε έναν φοιτητή ο κ. Γεωργιάδης περιέγραψε το περιστατικό. «Εκείνη τη στιγμή με έχει διακόψει γιατί λέει ότι έχουμε κόψει τους μισθούς για να τα δίνουμε στους δανειστές μας και πάω με το μικρόφωνο στο χέρι και του το δίνω να πει πόσα λεφτά έχουμε δώσει στους δανειστές μας αν ξέρει και εκείνος λέει αμήχανα δεν ξέρω».

Τα ελληνικά social media έγιναν κάπως έτσι ένα πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε δεξιούς και αριστερούς. Οι μεν «σήκωναν στα χέρια» τον τροπαιοφόρο νικητή, οι άλλοι έβριζαν χυδαία.

Και όλα αυτά, την ώρα που για άλλη μια φορά τα σύνορα της Ευρώπης αλλάζουν! Θα μπορέσουμε άραγε να δεχθούμε πως υπάρχουν πολίτες που μπορεί να έχουν άλλη ιδεολογία; Θα μπορέσει ένας υπουργός κυβέρνησης να τιθασεύσει την ορμή του εναντίον των κομμουνιστών; Είναι υπουργός όλων των Ελλήνων και όχι μόνο των ψηφοφόρων του κόμματός του. Δυστυχώς η πολιτική περιλαμβάνει και διαμαρτυρίες, όχι μόνο επαίνους. Κι ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε το λόγο στον φοιτητή να μιλήσει, έχασε οποιαδήποτε δικαιολογία με αυτό που ανέβασε στο Twitter. Κύριοι, έχουμε 2014!

https://www.youtube.com/watch?v=LfXzLiV-yoM
https://www.youtube.com/watch?v=pm8ti6xcRGo
https://www.youtube.com/watch?v=2THVstmFrCo