Ήταν 22 Ιουνίου 1986 όταν ο πλανήτης μαθαίνει για το «χέρι του Θεού». Ή διαφορετικά το γκολ που έδωσε τη νίκη και πρόκριση στην Αργεντινή κόντρα στην Αγγλία στο Μουντιάλ του Μεξικού. Βέβαια το ταλέντο του είχε φανεί στους προηγούμενους αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Και από ένας ποδοσφαιριστής έγινε είδωλο στις 29 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς όταν ο Diego Armando Maradona σήκωσε το τρόπαιο στον τελικό κόντρα στη Γερμανία. 

Και στην Ιταλία ήταν κάτι σαν… Θεός! Είχε αφήσει τη Μπαρτσελόνα για τη Νάπολι, είχε πάρει 2 πρωταθλήματα μαζί της, αλλά και το Κύπελλο UEFA. Κανείς δεν έδειχνε ικανός να τον ρίξει από τον θρόνο του. Κανείς, εκτός από τον ίδιο τον Maradona. Και ο ίδιος είχε πολλές αδυναμίες. Πολλοί αναρωτιόντουσαν πως ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη είχε καταφέρει να πάρει μεταγραφή στην «φτωχή» ομάδα του Ιταλικού νότου. Και σταδιακά η σκοτεινή πλευρά του κορυφαίου παίκτη του πλανήτη άρχισε να γίνεται γνωστή. Οι επαφές του με την Ιταλική μαφία έγιναν γνωστές. Ενώ στο Μουντιάλ του 1990 η Αργεντινή του Maradona κερδίζει την Ιταλία στα ημιτελικά και την πετάει έξω από τον τελικό! Κάτι που οι Ιταλοί δεν μπόρεσαν να του συγχωρέσουν. 

Στις 17 Μαρτίου 1991, μετά την ανάμέτρηση με τη Μπάρι, όπου η Νάπολι είχε κερδίσει 1-0 με γκολ του Maradona, βρίσκεται θετικός σε έλεγχο για κοκαΐνη και και τιμωρείται από τη FIFA με αποκλεισμό 15 μηνών. Μόλις είχε αρχίσει το τέλος για ένα είδωλο.

Από τότε και μετά η καριέρα του πέρασε από 40 κύματα, επέστρεψε στο Μουντιάλ του 1994, αλλά βρίσκεται πάλι θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Όλα είχαν τελειώσει πλέον…