Λόγω της εξαφάνισης του αεροσκάφους των αερογραμμών της Μαλαισίας μαθαίνουμε πολλά για τις αερομεταφορές. Τελευταία μας ανακάλυψη η National Air Traffic Services (NATS) η οποία ιδρύθηκε το1962 και μέχρι σήμερα προσφέρει πολύτιμα δεδομένα για την κίνηση των αεροσκαφών

Η έδρα της NATS βρίσκεται στη Βρετανία και εδώ και 52 χρόνια δουλεύει με αεροπορικές εταιρίες, αεροδρόμια και κυβερνήσεις σε περισσότερες από 30 χώρες. Το τελευταίο κλιπ που ανέβασε η NATS στο διαδίκτυο αφορά την απεικόνιση των δεδομένων της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη και δημιουργήθηκε από πραγματικά δεδομένα της πτήσης. Δείχνει την εναέρια κυκλοφορία των αεροπλάνων που πετούν σε μια τυπική ημέρα του καλοκαιριού και επισημαίνει την ένταση της κυκλοφορίας στην Ευρώπη σε επιχείρηση που τρέχει 24ώρες x 7ημέρες την εβδομάδα x 365 ημέρες το χρόνο.

Η NATS και το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελούν την καρδιά της επιχείρησης. Με το Heathrow ως το πιο πολυσύχναστο διεθνές αεροδρόμιο στην Ευρώπη και το Gatwick ως το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο με ένα και μόνο διάδρομο στον κόσμο, θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στη διασφάλιση της εναέριας κυκλοφορίας υπό τον έλεγχό της στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο είναι εξίσου ασφαλές και αποτελεσματικό, όπως μπορεί να είναι.